Recepten Recepten Filorolletjes met feta Bij een gezellig aperitief hoort een gezellige snack. Gevuld met hartige feta en mooi verpakt in filodeeg is dit het perfecte hapje voor al je gasten, ook voor vegetariërs.
Recepten Recepten Peperkoektoast met gekonfijt witloof De combinatie van het bittere witloof en de zoete peperkoek is de basis van een smaakvol aperitiefhapje.
Recepten Recepten Zelf peperkoek maken: het basisrecept Omdat Vlaanderen zoveel peperkoekbakkers telde, is het thuis peperkoek bakken nooit populair geworden. Wil je het toch eens proberen? Dan is dit een lekker recept.
Recepten Recepten Rode biet & pau d’arco Laat je niet afschrikken door het exotisch klinkende 'pau d'arco': dat is heel makkelijk online te krijgen. Het is geschaafde schors van de Zuid-Amerikaanse boom pau d'arco, waar thee van wordt getrokken. Qua smaak doet het wat denken aan zoethout. Door de biet op te peppen met appel wordt het sap niet te aards of zwaar en krijgt het drankje de nodige aciditeit.
Recepten Recepten Sprankelende mocktail met bramen, vlierbes en kombucha Geen typisch mierzoet drankje voor desserts, maar een sprankelende fermentatiethee, een beetje zoet door vliersiroop, maar verder veel aciditeit van de kombucha en afdronk van kruidige salie.
Recepten Recepten Verwarmende mocktail: digestif met appel, kaneel en steranijs Bij dit drankje stel ik me voor dat je het drinkt voor een knisperend haardvuur. De warme kruiden zijn ideaal om de maaltijd af te sluiten. Door de toevoeging van het brood krijg je een iets dikker en romiger sap. Als je een brood hebt met een mooie donkerbruine korst geeft dat nog een extra gebrand aroma aan de drank. De zuurdesem doet de fermentatie ook sneller opstarten.
Recepten Recepten Vlierbloesemchampagne Dit drankje doet het prima als aperitief, maar laat zich ook heel goed drinken bij frisse voorgerechten of visgerechten. Het is supermakkelijk om thuis te maken, zodat de feestdagen niet nog hectischer worden. Vind je geen ananassalie, gebruik dan citroenmelisse.
Recepten Recepten Crème van pompoen met steranijs en kreeftenstaartjes Dit voorgerecht kan makkelijk twee dagen van tevoren worden gemaakt. Bewaar de crème van pompoen met steranijs en kreeftenstaartjes afgedekt in de koelkast.
Recepten Recepten Mignon en buikspek van duroc varken, aardpeer, mini rode biet, ganzenleverschuim en aardappelwafel In het tweede seizoen van 'Z-Mastercooks' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Carl Wens (De Pastorie, Lichtaart).
Recepten Recepten Gegrilde geitenkaas met perensiroop Een stukje briochebrood met een gegrild geitenkaasje en een smeuïg sausje op basis van perensiroop en chocolade. Kun jij hieraan weerstaan?
Recepten Recepten Broccoli-perenquiche Benodigdheden voor 6 personen: 1 vel bladerdeeg (vers of diepvries) 500 g broccoli, 50 g belegen kaas (geraspt of in plakjes) 2 peren (Durondeau) 80 g paneermeel 6 eieren, 2,5 dl room 2,5 dl melk 2 el amandelen 150 g rucola enkele takjes platte peterselie olijfolie, appelazijn, peper en zout Extra:
Recepten Recepten Balletjes van garnalen en varkensvlees met rolletjes van appel-kruidensla Benodigdheden voor 6 personen: 250 g mager spek 125 g grote garnalen 1 el vissaus, geraspte gember 1 tl zout, 1 tl suiker 1 tl geperste knoflook, arachideolie lente-ui, pluksels koriander, munt Voor de kruidenrolletjes:
Recepten Recepten Balletjes van garnalen en varkensvlees met kruidenrolletjes Balletjes van garnalen en varkensvlees met kruidenrolletjes is een recept van Quyên Truong Thi, eigenares van Little Asia, Vietnamees restaurant in Brussel, en Njam-chef.
Recepten Recepten Lamsnavarin met gekonfijte rapen Een lamsstoofpotje met glazig gekonfijte raapjes. Dat is een beloning na een inspannende dag. Dit gerecht vraagt weinig voorbereiding maar wel een vrij lange gaartijd.
Recepten Recepten Risotto met gebakken rapen, sinaasappel en gebraden kabeljauw Zo eenvoudig is het om een heerlijke warme maaltijd te serveren: kook een risotto in bouillon en leg er gebakken rapen en gebraden kabeljauw bovenop.
Recepten Recepten Rapensoep met linzen en spek Deze rapensoep met linzen en spek is een lekkere winterse maaltijdsoep die bovendien erg snel klaar is.
Recepten Recepten Rapenchips met lente-ui-zout en cottagecheese Flinterdunne schijfjes raap worden gebakken in hete frituurolie. Dit is erg lekker met cottagecheese en gezouten lente-uitjes.
Recepten Recepten Coquille met in hooi gegaarde knolselder, kerrie en goji bes In het tweede seizoen van 'Z-Mastercooks' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Jan Menten (De Mijlpaal, Tongeren).
Recepten Recepten Kalfszwezerik gerookt met tabaksblad, uiencompote en saus van gedroogde shiitakes In het tweede seizoen van 'Z-Mastercooks' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Matthieu Beudaert van Table D'Amis (Kortrijk).
Gebraden jonge duivenfilets 'Anjou', risotto met truffel, knolseldercrème & jus van de duif In het tweede seizoen van 'Z-Mastercooks' stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Ingrid Neven (Pazzo, Antwerpen).
Recepten Recepten Appelcakejes Dit is een van de favoriete klassiekers uit de keuken van Dille & Kamille: zalig zoete appelcakejes.
Recepten Recepten Kaneelbollentaart met appel Een superheerlijke kaneelbollentaart voor wie van kaneelbolletjes houdt, en van appeltaart, én van dulce de leche. Deze taart kost wel meer tijd dan de andere in het boek 'Vruchtentaarten', maar schrijfster Linda Lomelino vindt het beslist de moeite waard. Als je de taart zonder kaneelbollen wilt maken, kun je het deeg net als anders gewoon …
Recepten Recepten Klassieke Zweedse appeltaart Deze heerlijke Zweedse appeltaart kun je altijd bakken, want er zijn veel verschillende soorten appels, die ook nog eens op verschillende tijden geoogst worden. Appels zijn het hele jaar door verkrijgbaar. De soort appel beïnvloedt sterk de smaak en de structuur van de vulling. Ik gebruik het liefst stevige, zure appels, zoals goudrenet of jonagold.
Recepten Recepten Appel-olijfolietaart met ahornglazuur Dit populaire basisgebak komt recht uit de toonbank met gebak bij Ottolenghi. De taart is groter en lekkerder dan ooit. Als je het ahornglazuur wil weglaten, kan dat: alleen met poedersuiker bestuiven is ook heel leuk. Hou echter wel in gedachten dat Ottolenghi's vaste klanten het glazuur de belangrijkste reden vinden om de appel-olijfolietaart te …
Recepten Recepten Nostalgische taartjes met appel en karamel Madam Bakster, het alter ego van de Gentse Laura Verhulst, heeft een passie voor desserts én voor gezonde voeding. Een onmogelijke combinatie? Niet voor haar! Probeer zelf deze taartjes met appel en karamel.
Recepten Recepten Appeltaart met calvadosroomijs Hou je van gebak? Hou je van ijs? Appeltaart met calvadosroomijs combineert het beste van twee werelden.
Recepten Recepten Guinnessbrood Serveer het brood met zoute boter en iets visachtigs: wat gerookte zalm of wat oesters.
Recepten Recepten Ierse appeltaart Er zijn net zoveel recepten voor Irish apple cake (géén pie) als voor spaghetti bolognaise. De Ieren noemen de Ierse appeltaart een 'cake' omdat het deeg nogal op sconesdeeg lijkt en licht en kruimelig is.
Recepten Recepten Boxty Ingrediënten 200 g bloem 200 g aardappelpuree 200 g geraspte aardappel (3-4 middelgrote) 2 tl bakpoeder snuf zout ev. 1 el kerriepoeder 2 el peterselie, fijngehakt 2 el bieslook, fijngehakt 3 eieren, losgeklopt 200 ml melk (of minder, hangt van de hoeveelheid aardappels af) plantaardige olie of boter, om in te bakken Bereidingswijze Restjes opmaken, […]
Culinair Culinair Nederlands meest geliefde tv-kokkin Yvette van Boven brengt Ierland op ons bord Hoelang zal het duren voor ze onze Naessens en Meus van hun troon komt stoten? Yvette van Boven blijft maar kookboeken maken die gesmaakt worden. In haar zevende, Home Sweet Home, laat ze ons proeven van de Ierse keuken.
Recepten Recepten Aardappelrösti met spiegelei en bieslook Rösti is gemakkelijk zelf te maken: geraspte aardappelen die je bakt tot een soort pannenkoek. Zo geef je aan de aardappel een feestelijk tintje. Met een spiegelei erbij serveer je een volledig vegetarische maaltijd.
Recepten Recepten Aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie Deze aardappelsoep met prei, knoflook en olijfolie is snel gemaakt, en al even snel weer opgegeten. Want ze is ontzettend lekker.
Recepten Recepten De beste aardappelpuree De ene puree is de andere niet. Volg dit recept en serveer de beste aardappelpuree, zoals hij moet zijn dus.
Recepten Recepten Rodebessenlimonade Maak zelf deze sprankelende verfrissende limonade. Het vraagt wel wat tijd en aandacht maar het is een erg leuke actviiteit.
Recepten Recepten Zweedse pickles Deze Zweedse pickles worden gemaakt van verse groenten en hartige kruiden. Ze smaken heerlijk bij koud vlees en puree.
Recepten Recepten Peren in siroop met steranijs en kaneel Lekker voor taarten en desserts. Deze peren smaken ook heerlijk met ijs of geklopte slagroom.
Recepten Recepten Witlof met kaas in een grillig jasje Kataifideeg koop je bij Griekse en Turkse winkels. Je vindt het deeg in de vriezer en kunt het, eenmaal ontdooid, nog een paar dagen bewaren in de koelkast. Pak het dan wel goed in zodat het niet uitdroogt. Het is gemaakt van tarwemeel en ragfijn gesneden. Het kan zowel voor hartige als voor zoete gerechten gebruikt worden.
Recepten Recepten Thaise rode curry met rijstvermicelli en champignons De basis van een Thaise curry bestaat simpelweg uit rodecurrypasta en kokosmelk. Voeg er wat broccolini en shiitakes aan toe en je hebt een heerlijk kruidig eenpansgerecht. Een mooie kennismaking met de Thaise keuken.