Risotto met gebakken rapen, sinaasappel en gebraden kabeljauw

Zo eenvoudig is het om een heerlijke warme maaltijd te serveren: kook een risotto in bouillon en leg er gebakken rapen en gebraden kabeljauw bovenop.

Zo eenvoudig is het om een heerlijke warme maaltijd te serveren: kook een risotto in bouillon en leg er gebakken rapen en gebraden kabeljauw bovenop.

Voor 4 personen

  • 4 kleine rapen
  • boter
  • peper en zout
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 koffiekoppen risottorijst
  • ca. 1,2 l kippenbouillon
  • 6 el geraspte parmezaan
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 dl olijfolie
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • verse bieslook, fijngehakt

Bereiding

1. Schil de rapen, snijd in kleine dobbelstenen. Bak krokant in boter, kruid met peper en zout.

2. Bak de kabeljauw aan alle kanten aan in boter, bak 8 min. verder in de oven op 200 °C. Lepel regelmatig braadvocht over de vis. Kruid met peper en zout.

3. Haal uit de oven, laat 5 min. rusten. Trek de vis in dikke vlokken.

4. Zet voor de risotto de rijst op met de bouillon. Kook de rijst gaar. Roer er de kaas, sinaasappelsap en olijfolie door, kruid met peper en zout.

5. Serveer de risotto in diepe borden. Leg er de vis en de rapen op, werk af met geraspte sinaasappelschil, verse bieslook en een streep olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content