Vlierbloesemchampagne

© Getty

Deze mocktail doet het prima als aperitief, maar laat zich ook heel goed drinken bij frisse voorgerechten of visgerechten. Vlierbloesemchampagne is bovendien niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten
  • 50 cl vlierbloesemsiroop
  • 1 l water
  • 6% van totale gewicht melkwei aan toevoegen (kaaswinkel)
  • handje verse ananassalie en ijzerkruid (vind je geen ananassalie, gebruik dan citroenmelisse)
  • glazen bokaal van minimaal 1,5 l die je kunt afsluiten
  • glazen afsluitbare fles (bv. beugelfles)
Bereiding
  1. Meng de vlierbloesem-siroop met het water en de melkwei in de bokaal. Voeg de kruiden toe en laat vijf dagen in de afgesloten bokaal staan op kamertemperatuur om te fermenteren.
  2. Filter de kruiden eruit en giet over in de glazen fles. Laat nog twee dagen op kamertemperatuur staan, zodat er wat bruis ontstaat.
  3. Bewaar de vlierbloesemchampagne daarna in de koelkast. Cheers!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content