Rapensoep met linzen en spek

Een lekkere winterse maaltijdsoep die bovendien snel klaar is.

Een lekkere winterse maaltijdsoep die bovendien snel klaar is.

Voor 4 personen

  • 1 kg rapen
  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • 2 l kippenbouillon
  • kruidenbosje (peterseliestengels, tijm en laurier)
  • peper en zout
  • snuif nootmuskaat
  • 6 el groene linzen
  • 50 g spekrepen
  • boter

Bereiding

1. Schil de rapen, snijd ze grof. Pel de ui, snijd grof. Fruit de groenten lichtjes aan in olijfolie, maar laat ze niet kleuren. Voeg de bouillon en het kruidenbosje toe. Kook de soep gaar. Verwijder de kruiden, mix glad. Voeg indien nodig bouillon toe. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.

2. Kook de linzen in lichtgezouten water gaar. Laat uitlekken.

3. Bak de spekrepen in boter, kruid ze licht met peper en zout.

4. Serveer de linzen en het spek in de soep, werk af met een streep olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content