Recepten Recepten Pompoenkibbeh met ui, pompoen & za’atar Een typisch Midden-Oosterse snack in vegetarische variant.
Recepten Recepten Batagor - Indisch gevuld balletje Batagor is een afkorting van baso tahoe goreng. Baso of bakso in Indonesisch betekent gehaktbal en tahoe is sojabonenkaas en goreng betekent gebakken. Je kunt dit gerecht ook zien als de gefrituurde versie van siomay, dat gestoomd wordt. Deze snack vind je op Java vaak bij eetstalletjes langs de weg. Deze versie wordt geserveerd met pindasaus.
Recepten Recepten Balletjes met Marokkaanse tomatensaus Gehatkballetjes vind je in elke cultuur en zijn altijd lekker. Maar met dit Marokkaanse specerijenmengsel zijn ze misschien toch net iets lekkerder.
Recepten Recepten Hummus van zoete aardappel, wortel en saffraan Hummus kun je makkelijk zelf maken. Serveer met stukken versgebakken brood of crackers.
Recepten Recepten Kastanjeparfait IJs maken zonder dat je een ijsmachine hebt, lukt perfect. We noemen het toch gewoon 'parfait'.
Recepten Recepten Vegetarische vol-au-vent met eekhoorntjesbrood Serveer de vegetarische versie van de klassieke vol-au-vent. Deze zal ook vleeseters kunnen bekoren.
Recepten Recepten Reefilet met cantharellen en cassissaus Af en toe een stukje wild eten. Dat zouden we wat vaker kunnen doen. Het is een plezier om het klaar te maken. En om het op te eten.
Recepten Recepten Kreeftenroomsoep Enkel voor de feestdagen? Waarom ook niet op elk feestelijk moment.
Recepten Recepten Zalm in aspic met wortelen, gedroogde cranberry’s, broccoli en kaviaar Ingrediënten Voor 1 terrine van 1,5 l
Recepten Recepten Sorbet van glühwein met gekaramelliseerde peer en walnoten Met yoghurt en glühwein maak je een gladde sorbet. Erg origineel en bijzonder lekker in combinatie met peer en walnoten.
Recepten Recepten Gepocheerde peer met tijm en rozemarijn, en roomijs met zoute karamel Een oogstrelend en verleidelijk dessert: een bolletje zelf gedraaid roomijs met zoute karamel, een zachte peer besprenkeld met een kruidige siroop en eventueel nog een zandkoekje erbij.
Recepten Recepten Mangomousse met tofoe Op zoek naar een snel en gezond dessert? Maak een mix met mango en tofoe in de blender, laat afkoelen in de koelkast en garneer met mangosaus en vruchten.
Recepten Recepten Sneeuweieren met chocolade en krokante amarant De meringues kun je kort in de magnetron garen. Serveer ze op mooie schaaltjes met crème anglaise, gesmolten chocolade en krokante amarant.
Recepten Recepten Dambord van sint-jakobsvrucht, artisjok en truffel Dambord van sint-jakobsvrucht, artisjok en truffel is een gerecht van chef Maxime Maziers van restaurant Bruneau.
Recepten Recepten Gepocheerde oester met gefermenteerde koolrabi en wilde zuring Een recept van Z-Mastercook Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen.
Recepten Recepten Warme oesters, tartaar van aardappelen, chorizo en espelettepeper Een recept van Céline Woltèche en Sébastien Van der Beeten van restaurant Anarchy.
Recepten Recepten In prosecco gepekelde kalkoenborst met spruitjes en spek Een recept van Donna Hays.
Recepten Recepten Supersnelle superfoodsoep Deze supersnelle superfoodsoep is een recept van Donna Hay.
Recepten Recepten Broccolipizza margherita Deze broccolipizza margherita - met deeg op basis van groente - is een recept van Donna Hay. Recept en ingredëinten voor vier personen.
Recepten Recepten Chocolademousse met kardemomshortbread De chocolademousse is eenvoudig te maken en klaar in een handomdraai. Dat geeft jou de tijd om uit te pakken met zelfgebakken shortbread. Dit heerlijke boterige koekje kun je op smaak brengen zoals je zelf wilt. De citrussmaken van de kardemom breken mooi met de diepe intensiteit van de chocolademousse.
Recepten Recepten Jagersschotel met bospaddenstoelen, knolselder, ei en parmezaansaus Deze ovenschotel is lekker hartig door de rokerige, krachtige smaak van de paddenstoelen. Je kunt dit gerecht ook maken met gewone champignons, maar voor een feestelijke versie is een mix van boschampignons aan te raden. Voor de vleeseters kan makkelijk een aparte ovenschotel worden bereid die wordt aangevuld met wat goede beenham.
Recepten Recepten Salade van geroosterde pompoen, met witloof, geitenkaas en gebrande pecannoten Een salade als voorgerecht is de perfecte manier om alvast een hele lading groenten in je feestmenu te verwerken. Deze salade is door de geroosterde pompoen helemaal aangepast aan de koude temperaturen. De pecannoten zorgen voor een aangename crunch en een diepe smaak. Wie de vleeseters graag tevredenstelt kan hier een stukje krokant gebakken spek of schijfjes zwarte pens bij serveren.
Recepten Recepten Romige pastinaaksoep met gekonfijte citroen en amandelschaafsel Deze elegante pastinaaksoep is in kleine glaasjes een perfect aperitiefhapje. Verdubbel de portie als je wat extra soep wilt voor de dag na het feest. Voor wie hier zin in heeft, is een stukje gerookte forel een lekkere toevoeging aan deze soep.
Recepten Recepten Gammadoki Het Japanse Gammadoki betekent letterlijk 'valse gehaktballen'. Het zijn gefrituurde tofoeballetjes met groenten. Je kunt zelf variëren welke groenten je aan het mengsel toevoegt. Ook schorseneren worden vaak gebruikt.
Recepten Recepten Tarte tatin van Brabants witloof en saus met bittere chocolade Tarte tatin van Brabants witloof en saus met bittere chocolade is een recept van chef Seppe Nobels.
Recepten Recepten Kalfsfilet in eekhoorntjesbrood Kalfsvlees, tikje saai en traditioneel? Wacht tot deze Mastercook ermee aan de slag gaat. Een succulent sterrengerecht van Maxime Collard to try at home!
Recepten Recepten Tartaar van kalfsvlees Kalfsvlees, tikje saai en traditioneel? Wacht tot deze Mastercook ermee aan de slag gaat. Een succulent sterrengerecht van Nicolas Wentein to try at home!
Recepten Recepten Kalfssukade in de BBQ Kalfsvlees, tikje saai en traditioneel? Wacht tot deze Mastercook ermee aan de slag gaat. Een succulent sterrengerecht van Kris De Roy to try at home!
Recepten Recepten Tartiflette Tartiflette is een aardappelgratin met copieuze hoeveelheden gesmolten kaas en witte wijn, vaak opgewerkt met varkensvlees, room en ui. Het wordt meestal geserveerd als hoofdgerecht, met een groene salade als excuusgroente.
Recepten Recepten Kort gebakken wijting met spitskool, zadenrisotto en groene kruiden Met dit recept werd Jean Audenaert Viskok van het jaar 2020.
Recepten Recepten Pompoencurry met kipfilets Dit is een snelle en makkelijke bereiding die je na een lange werkdag met de glimlach serveert.
Recepten Recepten Eendenborst in sesamkorst met rodekoolsalade en sinaasappelsaus Dit gerecht ziet er feestelijk uit. Serveer het met kikkererwtenpuree en rodekoolsalade.
Recepten Recepten Kabeljauw met zeekraal, venkel en citroen Deze papillotten met kabeljauw, venkel en zeekraal zijn super eenvoudig om te maken en smaken voortreffelijk.
Recepten Recepten Borsjtsj met wijting Borsjtsj is een klassieker uit de Oost-Europese keuken. Deze maaltijdsoep op basis van rode bieten kent veel varianten, waaronder deze met wijting.
Recepten Recepten Gestoomde kabeljauw met mierikswortelsaus en groenten uit de oven Een hemelse combinatie: kabeljauwfilet uit een stoommandje en geroosterde groenten uit de oven. Dit recept maakt koken zo eenvoudig.
Recepten Recepten Geroosterde schorseneren met peterselie-olie en parmezaan De schorseneer is een lange, dunne wortel met een bruine schil. De smaak doet een beetje denken aan asperge of artisjok. Je kunt schorseneren rauw eten, maar ze worden meestal gekookt. Of zoals hier, nadien nog extra geroosterd.
Recepten Recepten Salade van herfstgroenten met walnootdressing Deze salade van gegrilde seizoensgroenten is een opkikker op herfstige dagen.
Recepten Recepten Geroosterde wortelgroenten met sinaasappelmarinade Mooie kleurige groenten die je in de oven roostert vormen een zeer attractief gerecht.