Kalfsfilet in eekhoorntjesbrood
Kalfsvlees, tikje saai en traditioneel? Wacht tot deze Mastercook ermee aan de slag gaat. Een succulent sterrengerecht van Maxime Collard to try at home!
Kalfsvlees, tikje saai en traditioneel? Wacht tot deze Mastercook ermee aan de slag gaat. Een succulent sterrengerecht van Maxime Collard to try at home!
Ingrediënten voor 4 personen
800 g kalfsfilet, 6 aardperen, olijfolie, boter, 4 stuks eekhoorntjesbrood, 5 dl kalfsfond, 2 takjes rozemarijn, tijm, knoflook, laurier
Bereiding
Korst van eekhoorntjesbrood
50 g zachte boter, 1 kl ouderwetse mosterd, 50 g broodkruim, 1 ei, 10 g gedroogd eekhoorntjesbroodpoeder, zout en peper
Korst van eekhoorntjesbrood
Meng de verschillende ingrediënten en verdeel ze over twee vellen bakpapier. Laat opstijven in de koelkast en snijd een stuk uit waarmee je de kalfsfilet kunt bedekken.
Aardpeer op drie wijzen
1. Chips: Snijd 1 aardpeer in dunne plakjes. Leg deze tussen twee vellen bakpapier met een scheutje olijfolie, zout en peper. Bak 10 minuten in de oven op 180°C.
2. Puree: Schil drie aardperen en snijd ze in stukken. Gaar ze in water. Giet af en stamp fijn. Voeg boter toe en peper en zout.
3. Blokjes: Snijd 2 aardperen in 6 stukken. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, tijm, knoflook, laurier, zout en peper. Bak 10 minuten op 180°C.
Eekhoorntjesbrood
Snijd de paddenstoelen in schijfjes en bak ze goudbruin met een scheutje olijfolie, zout en peper.
Kalfsjus met rozemarijn
Laat de kalfsbouillon samen met de rozemarijn inkoken.
Kalfsvlees
Schroei de gekruide kalfsfilet dicht aan beide kanten en leg in een ovenschaal. Leg de korst van eekhoorntjesbrood op het kalfsvlees en voeg tijm, knoflook en laurier toe. Zet 5 minuten in de oven op 180°C. Haal uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat het kalfsvlees vijf minuten rusten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier