Romige pastinaaksoep met gekonfijte citroen en amandelschaafsel

c5f44a2fe8fe09549e1f507dac02364f © Foto: Burp Photography, styling Sophie Pillen

Deze elegante soep is in kleine glaasjes een perfect aperitiefhapje. Verdubbel de portie als je wat extra soep wilt voor de dag na het feest. Voor wie hier zin in heeft, is een stukje gerookte forel een lekkere toevoeging aan deze soep.

Deze elegante soep is in kleine glaasjes een perfect aperitiefhapje. Verdubbel de portie als je wat extra soep wilt voor de dag na het feest. Voor wie hier zin in heeft, is een stukje gerookte forel een lekkere toevoeging aan deze soep.

Voor 4 personen

  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 2 el boter
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
  • 2 el room
  • 1/2 gekonfijte citroen
  • 2 el amandelschilfers
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Stoof de ui, pastinaak en selder aan in boter. Laat de groenten zacht worden, maar niet kleuren, zodat je een mooie witte soep hebt. Voeg de groentebouillon, tijm en laurier toe en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de room toe en kruid af.

2. Laat de amandelen kleuren in een hete pan zonder vetstof. Laat ze op een bord afkoelen. Snijd het vruchtvlees uit de gekonfijte citroen, zodat je alleen de schil overhoudt. Snijd de schil in kleine blokjes. Serveer de soep in glaasjes, werk af met de citroen, amandelen en een drupje olijfolie.

Partner Content