1/2 rode ui

1 lente-ui

600 g kippengehakt

2 tl ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)

1 ei

50 g panko (Japans broodkruim)

1 portie mangosalsa

enkele blaadjes ijsbergsla

1 tomaat

1 avocado

4 broodjes

peper van de molen en fijn zeezout

Bereidingswijze:

Hak de rode ui en lente-ui fijn. Meng met het kippengehakt, de kruiden, het ei en de panko. Kruid met peper en zout. Vorm 4 hamburgers van het mengsel en bak deze gaar. Scheur de ijsbergsla in stukjes en versnij de tomaat. Schil, ontpit en snij de avocado in plakjes. Stel de kippenburgers samen.

1/2 rode ui1 lente-ui600 g kippengehakt2 tl ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)1 ei50 g panko (Japans broodkruim)1 portie mangosalsa enkele blaadjes ijsbergsla1 tomaat1 avocado4 broodjespeper van de molen en fijn zeezoutBereidingswijze:Hak de rode ui en lente-ui fijn. Meng met het kippengehakt, de kruiden, het ei en de panko. Kruid met peper en zout. Vorm 4 hamburgers van het mengsel en bak deze gaar. Scheur de ijsbergsla in stukjes en versnij de tomaat. Schil, ontpit en snij de avocado in plakjes. Stel de kippenburgers samen.