Gevulde poon met blanke botersaus en schorseneren

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 poonfilets

4 schorseneren

sap van 1/2 citroen

een geutje room of melk

nootmuskaat

peper en zout

Voor de blanke botersaus:

1 dl witte wijn

150 g malse boter

1 fijngesneden sjalot

sap van 1/2 citroen

peper en zout

Groentenvulling:

1 prei

1 wortel

1 courgette

1 blaadje laurier

1/2 sjalot

peper en zout

De schorseneren wassen en met een dunschiller de zwarte pel verwijderen. Drie schorseneren in stukken van 3 cm lengte snijden en ongeveer 3 minuten in water met een geutje room of melk gaarkoken. Uithalen en kruiden met peper, zout, nootmuskaat en het sap van 1/2 citroen.

Voor de blanke botersaus: de witte wijn samen met de sjalot tot 1/3 inkoken. Zeven en van het vuur de malse boter er geleidelijk onder roeren. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

Voor de vulling: de wokgroenten in fijne blokjes snijden en samen met het laurierblad in hete olijfolie beetgaar bakken. Kruiden met peper en zout.

De poonfilets in bloem wentelen en goudbruin bakken in olijfolie. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap.

De poonfilet op het bord leggen, de wokgroentjes erover verdelen en afdekken met een tweede poonfilet. De schorseneren ernaast schikken en de saus er rond lepelen.

Voorbereiding: 20 minuten.

Bereiding: 30 minuten.

Tip: Stapel voor een festelijke presentatie de shorseneren kruiselings op elkaar in laagjes. Snij met een dunschiller sliertjes van een schorseneer, frituur ze krokant in olie op 150°C en schik ze bovenop de gestapelde schorseneren. Versier het gerecht met een eetbaar bloempje of kervelpluksel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content