Gekarameliseerd varkensribstuk met appelchips

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 appelen (Renet, Elstar, Gala of Jonagold)

1 varkensribstuk met 4 ribben

6 zilveruitjes

4 eetlepels vloeiende karamel

4 eetlepels sesamzaadjes

1 glas droge witte wijn

zout en peper

Was en droog de appelen een dag vooraf en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appelen horizontaal in schijfjes, zodat de opening in het midden bewaard blijft. Bedek de rooster en de bakplaten met aluminiumpapier en spreid de appelschijfjes erop uit. Laat ze 4 uur zachtjes in de over drogen (gebruik bij voorkeur de heteluchtfunctie, 100°C of th.3) met de ovendeur op een kier. Draai de schijfjes tijdens het bakken een keer om.

Het varkensribstuk: verwarm de oven op 210°C. Doe het vlees in een vuurvaste schotel, overgiet met de vloeiende karamel, voeg de gepelde uitjes en de droge witte wijn toe. Laat het ribstuk gedurende 1 uur in de oven braden en begiet het af en toe met het braadvocht. Laat de sesamzaadjes snel bruinen in een pan. Serveer het ribstuk op een verwarmde schaal en overgiet het met de braadjus. Bestrooi met de sesamzaadjes en garneer met de appelchips.

Tip:

In een metalen trommel blijven appelchips dagenlang goed. Een lekker en gezond borrelhapje of tussendoortje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content