Het Bos in Antwerpen biedt plaats aan culinaire initiatieven

De Antwerpse Scheld’apen zijn verhuisd van de periferie naar een nieuw huis in het centrum van Antwerpen. In Het Bos, zoals hun nieuwe uitvalbasis werd gedoopt, vinden heel wat artistieke evenementen plaats in de maand mei. Maar er is ook ruimte voor (h)eerlijk eten en drinken.

De Antwerpse Scheld’apen zijn verhuisd van de periferie naar een nieuw huis in het centrum van Antwerpen. In Het Bos, zoals hun nieuwe uitvalbasis werd gedoopt, vinden heel wat artistieke evenementen plaats in de maand mei. Maar er is ook ruimte voor (h)eerlijk eten en drinken.

Net zoals alle andere initiatieven in Het Bos, ziet de organisatie het culinaire luik als een experiment. Achter het eten en drinken dat geserveerd wordt tijdens het Openingsfestival in mei schuilen interessante mensen en verhalen. Naast de partners en collectieven die zich schuilhouden in Het Bos, biedt het centrum ook een eigen biologisch Bosbier aan.

Vriendelijk voor mens, dier en planeet

Het Bos geeft culinaire doe-het-zelvers en artiesten een plaats om creatief uit de hoek te komen met voedsel en drank. Er wordt samengewerkt met vijf collectieven die de bezoekers laven en spijzen. Ook laten ze ons nadenken over wat we in onze monden stoppen en entertainen ze ons met woord en beeld.

De volgende initiatieven installeren zich in Het Bos tijdens het 30 dagen durende openingsfestival:

CORDON Coffee: een onafhankelijk koffiebranderijtje uit Antwerpen. Omdat koffie an sich niet eindeloos interessant is, zoekt Koen Bleuzé, de bezieler van Cordon Coffee, naar originele manieren om zijn producten te presenteren. Van woensdag tot zondag huis hij in de bar van Het Bos. In de bar kan je ook de hangende tuin van Sigrid Volders en Narelle Dore bewonderen.

Otark Productions: Dit initiatief wordt omschreven als ‘avontuurlijk eten. Soms met beeld.’ Het culinaire collectief bestaat uit Hadas Cna’ani en CharlotteKoopman, bijgestaan door wisselende medestanders. Ze voorzien allerlei spijs en organiseren filmdiners. Ook zetten ze iedere zondag een heus ontbijt op poten.

Wereldkeuken: Exotische kost vanuit alle uithoeken van de wereld. overal. Deze culinaire nieuwkomers trekken van Linkeroever naar Het Bos met hun wereldse keuken.

Skybox: Gedaan met voedselverspilling, eten dient om op te eten. Dit collectief atelier bevindt zich gewoonlijk op barre hoogte in Borgerhout en organiseert open avonden voor experimenten in beeld, geluid, woord en voedsel. ‘We koken altijd zoveel mogelijk van voedsel dat anders weggegooid wordt en dat wij gratis,of voor heel weinig geld kunnen krijgen. Hierdoor zijn wij niet strikt biologisch, maar wel duurzaam.’

De Beek: Het Antwerps voedselbewegingscollectief De Beek onderzoekt hoe we op een alternatieve wijze met voedsel om kunnen gaan. Ze gaan op zoek naar tuinders en boeren in de buurt die op een gezonde, ecologische wijze groenten telen. Daar steken ze de handen uit de mouwen en nemen een deel van de oogst mee naar huis om mee aan de slag te gaan in de keuken. Het collectief organiseert ook lezingen, debattenen workshops rond ecologische thema’s. Voor Het Bos prepareren ze pesto met zelf geplukte brandnetels, trekken ze naar de gemeenschapsboerderij van Plukrijp en verwerken ze vlierbloesems tot siroop.

Surf voor het volledige programma van het openingsfestival van Het Bos naar www.hetbos.be. (LP)

Praktisch:

Van 2 mei tot 31 mei

Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content