Feestkoken voor vrienden en familie: drie menu’s voor handige take-away

© Getty

Ze mogen niet blijven eten, maar dat wil niet zeggen dat je er niet voor kan koken. Drie driegangenmenu’s die je helemaal vooraf kan klaarmaken en die jouw geliefden gemakkelijk thuis kunnen afwerken.

Zelf voor restaurantje spelen? Dan inspireren wij graag met enkele menu’s die je gemakkelijk op voorhand kan maken en vervolgens transporteren. Let wel extra goed op de voedselveiligheid! Was je handen voor je begint en regelmatig tussendoor en houd alles goed koud tot je bestellingen opgehaald worden. Zorg daarbij dat alles heel duidelijk is voor je vrienden en schrijf goed op elk doosje of zakje wat het bevat. Wij geven alvast de afprintklare instructies voor elk menu mee. Fijne feesten!

3. GROENTE

Koude saffraanessence met avocadoroom en wilde zuring

Geef de essence mee in een potje en de avocadoroom in een diepvrieszakje, dat je aansluitend met de room toeknoopt. De wilde zuring geef je apart mee.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Snijbietrolletjes met champignon-bosbessenvulling en snijbietfrieten

Bereid de rolletjes volledig, maar stoom ze slechts vijf minuten. Leg ze in een verpakking of uitleenbare schaal die in de oven kan. Prepareer de stelen al helemaal, maar frituur ze nog niet. (Wil je je gasten liever niet opzadelen met frituurwerk? Vervang deze frietjes dan door aardappelpartjes die je al 45 min. in een oven van 170°C hebt voorverwarmd.) Voeg wat fijngehakte cranberry’s bij in een apart doosje, voor de afwerking.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Vegan chocomousse voor snoepers

Maak volledig en geef mee in leuke eenpersoonspotjes. Voor extra feestelijk effect strooi je er nog wat sinaasappelzeste of krokante geroosterde pecannoten over.

Kik op de foto voor het recept
Kik op de foto voor het recept

Instructies bij dit menu:

Koude saffraanessence met avocadoroom en wilde zuring

Knip een hoek van het zakje met avocadoroom. Verdeel de essence in kommetjes en spuit in elke kom enkele toefkes avocadoroom. Decoreer met enkele blaadjes wilde zuring.

Snijbietrolletjes met champignon-bosbessenvulling en snijbietfrieten

Verwarm je oven op 170° en steek de rolletjes er een kwartier in. Frituur de snijbietfrieten goudbruin. Schik alles op borden en decoreer met de fijngehakte cranberry’s.

Vegan chocomousse voor snoepers

Meteen aanvallen.

Liever allemaal samen zo lui mogelijk zijn en volop genieten van lekker eten? Dan vind je misschien meer je gading in deze feestelijke afhaaltips.

2. VLEES

Eendenbouillon met uienravioli

Geef de bouillon mee in een lekvrije pot. Maak de ravioli helemaal klaar, maar kook ze nog niet. Geef mee in een apart doosje.

Kik op de foto voor het recept
Kik op de foto voor het recept© Isopix

Geroosterde hazenrug met wortelen en kweeperen

Bereid helemaal. Snijd het vlees en verpak het samen met de saus in een ovenschaal. In een andere doe je de groenten. Wat voorgebakken aardappelpartjes (45 minuten op 170°C) kunnen hier lekker bij zijn. Die kan je in het bakje met de groenten meegeven.

Kik op de foto voor het recept
Kik op de foto voor het recept© Isopix

Mokka panna cotta met witte chocoladeshilfers

Voer alle instructies in het recept uit. Rasp de witte chocolade grof en geef mee in een apart potje.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Instructies bij dit menu:

Eendenbouillon met uienravioli

Klop eventuele bloemoverschot zachtjes van de ravioli. Laat de bouillon koken en doe er dan de ravioli in. Laat twee à drie minuten koken, of tot ze bovendrijven. Verdeel over de kommetjes.

Geroosterde hazenrug met wortelen en kweeperen

Verwarm de oven voor tot 180°C. Verwarm vlees en groenten ongeveer een kwartier, tot beiden goed warm zijn. Doe dat met een ovenbestendig deksel of aluminiumfolie op.

Mokka panna cotta met witte chocoladeshilfers

Kantel de panna cotta voorzichtig op de borden en decoreer met de witte chocoladeschilfers.

3. GROENTE

Koude saffraanessence met avocadoroom en wilde zuring

Geef de essence mee in een potje en de avocadoroom in een diepvrieszakje, dat je aansluitend met de room toeknoopt. De wilde zuring geef je apart mee.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Snijbietrolletjes met champignon-bosbessenvulling en snijbietfrieten

Bereid de rolletjes volledig, maar stoom ze slechts vijf minuten. Leg ze in een verpakking of uitleenbare schaal die in de oven kan. Prepareer de stelen al helemaal, maar frituur ze nog niet. (Wil je je gasten liever niet opzadelen met frituurwerk? Vervang deze frietjes dan door aardappelpartjes die je al 45 min. in een oven van 170°C hebt voorverwarmd.) Voeg wat fijngehakte cranberry’s bij in een apart doosje, voor de afwerking.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Vegan chocomousse voor snoepers

Maak volledig en geef mee in leuke eenpersoonspotjes. Voor extra feestelijk effect strooi je er nog wat sinaasappelzeste of krokante geroosterde pecannoten over.

Kik op de foto voor het recept
Kik op de foto voor het recept

Instructies bij dit menu:

Koude saffraanessence met avocadoroom en wilde zuring

Knip een hoek van het zakje met avocadoroom. Verdeel de essence in kommetjes en spuit in elke kom enkele toefkes avocadoroom. Decoreer met enkele blaadjes wilde zuring.

Snijbietrolletjes met champignon-bosbessenvulling en snijbietfrieten

Verwarm je oven op 170° en steek de rolletjes er een kwartier in. Frituur de snijbietfrieten goudbruin. Schik alles op borden en decoreer met de fijngehakte cranberry’s.

Vegan chocomousse voor snoepers

Meteen aanvallen.

2. VLEES

1. VIS

Avocado-mangotartaar met kruidenkrab

Leg eerst een stukje taartkarton onder je tartaarvorm in een transportbakje en bouw het torentje vervolgens op zoals je anders zou doen. Zo kunnen je gasten op afstand het torentje gemakkelijk overdragen naar een bord. Laat ook de tartaarvorm er voor de veiligheid rond zitten en vraag je vrienden om die later terug te geven.

Klik op de foto voor het recept.
Klik op de foto voor het recept.© Isopix

Gesmoord lottegebraad met vulling van kruiden en amandelen

Bereid volgens de instructies, maar haal de vis al na een tiental minuten uit de pan. Het is perfect als hij al gegaard is, maar nog niet helemaal klaar aanvoelt. Lepel de saus in ovenbestendige bakjes en schik de vis erop. Geef de aardappelen mee in een ander oven bakje. Geef de gesnipperde peterselie apart mee.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Tiramisu Poire Williams

Bereid helemaal en schep in sierlijke eenpersoonsglaasjes. Die kan je veilig transporteren in een grotere doos. Of kies meteen voor kleine afsluitbare weckpotjes, dat ziet er nog eens charmant uit ook.

Kik op de foto voor het recept
Kik op de foto voor het recept© Getty

Instructies bij dit menu:

Avocado-mangotartaar met kruidenkrab

Haal het torentje voorzichtig uit het bakje en schik op een bord. Klaar!

Gesmoord lottegebraad met vulling van kruiden en amandelen

Verwarm de oven op 170°C. Warm het bakje met de vis en dat met de aardappelen tien à vijftien minuten op, totdat de vis helemaal warm is. Haal de vis even uit het bakje en verdeel de saus over de borden. Schik daarna de vis erop en verdeel de aardappeltjes. Werk af met de peterselie.

Tiramisu Poire Williams

Meteen aanvallen!

2. VLEES

Eendenbouillon met uienravioli

Geef de bouillon mee in een lekvrije pot. Maak de ravioli helemaal klaar, maar kook ze nog niet. Geef mee in een apart doosje.

Kik op de foto voor het recept
Kik op de foto voor het recept© Isopix

Geroosterde hazenrug met wortelen en kweeperen

Bereid helemaal. Snijd het vlees en verpak het samen met de saus in een ovenschaal. In een andere doe je de groenten. Wat voorgebakken aardappelpartjes (45 minuten op 170°C) kunnen hier lekker bij zijn. Die kan je in het bakje met de groenten meegeven.

Kik op de foto voor het recept
Kik op de foto voor het recept© Isopix

Mokka panna cotta met witte chocoladeshilfers

Voer alle instructies in het recept uit. Rasp de witte chocolade grof en geef mee in een apart potje.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Instructies bij dit menu:

Eendenbouillon met uienravioli

Klop eventuele bloemoverschot zachtjes van de ravioli. Laat de bouillon koken en doe er dan de ravioli in. Laat twee à drie minuten koken, of tot ze bovendrijven. Verdeel over de kommetjes.

Geroosterde hazenrug met wortelen en kweeperen

Verwarm de oven voor tot 180°C. Verwarm vlees en groenten ongeveer een kwartier, tot beiden goed warm zijn. Doe dat met een ovenbestendig deksel of aluminiumfolie op.

Mokka panna cotta met witte chocoladeshilfers

Kantel de panna cotta voorzichtig op de borden en decoreer met de witte chocoladeschilfers.

3. GROENTE

Koude saffraanessence met avocadoroom en wilde zuring

Geef de essence mee in een potje en de avocadoroom in een diepvrieszakje, dat je aansluitend met de room toeknoopt. De wilde zuring geef je apart mee.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Snijbietrolletjes met champignon-bosbessenvulling en snijbietfrieten

Bereid de rolletjes volledig, maar stoom ze slechts vijf minuten. Leg ze in een verpakking of uitleenbare schaal die in de oven kan. Prepareer de stelen al helemaal, maar frituur ze nog niet. (Wil je je gasten liever niet opzadelen met frituurwerk? Vervang deze frietjes dan door aardappelpartjes die je al 45 min. in een oven van 170°C hebt voorverwarmd.) Voeg wat fijngehakte cranberry’s bij in een apart doosje, voor de afwerking.

Klik op de foto voor het recept
Klik op de foto voor het recept© Isopix

Vegan chocomousse voor snoepers

Maak volledig en geef mee in leuke eenpersoonspotjes. Voor extra feestelijk effect strooi je er nog wat sinaasappelzeste of krokante geroosterde pecannoten over.

Kik op de foto voor het recept
Kik op de foto voor het recept

Instructies bij dit menu:

Koude saffraanessence met avocadoroom en wilde zuring

Knip een hoek van het zakje met avocadoroom. Verdeel de essence in kommetjes en spuit in elke kom enkele toefkes avocadoroom. Decoreer met enkele blaadjes wilde zuring.

Snijbietrolletjes met champignon-bosbessenvulling en snijbietfrieten

Verwarm je oven op 170° en steek de rolletjes er een kwartier in. Frituur de snijbietfrieten goudbruin. Schik alles op borden en decoreer met de fijngehakte cranberry’s.

Vegan chocomousse voor snoepers

Meteen aanvallen.

1. VIS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content