Ingrediënten

Voor 4 personen

1 l groentebouillon, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper en zout

VOOR DE AVOCADOROOM 1 grote rijpe avocado, 120 g room, 1 el koudgeperste olijfolie, 1 el limoensap, 1/4 kl limoenzeste, fijngeraspt, 1/4 kl zout

OM TE SERVEREN 25 g wilde zuring

Bereiding

VOOR DE ESSENCE.

  1. Breng de bouillon aan de kook met de kruiden. Zet het vuur laag zodra de bouillon suddert en voeg de saffraandraadjes toe.
  2. Zet de pan van het vuur, dek ze af en laat 30 minuten trekken. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de bouillon in een schaal, dek af en laat in de koelkast 4 à 6 uur koelen.

VOOR DE AVOCADOROOM.

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil de helften. Leg ze in de kom van de keukenrobot en voeg de room, de olijfolie, het limoensap, de limoenzeste en zout toe. Mix tot een gladde massa en schraap geregeld de wand van de kom schoon.
  2. Schep dit mengsel in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
  3. Verdeel net voor het serveren de essence over bowls en spuit in elke bowl wat avocadoroom. Decoreer met wilde zuring en serveer.

TIP

Wilde zuring is niet altijd makkelijk te krijgen, behalve door hem in het wild te plukken of een paar planten in je eigen kruidenbak te zetten. Vervang hem eventueel door eender welk vers groen kruid met blaadjes.

Voor 4 personen1 l groentebouillon, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje saffraandraadjes, versgemalen zwarte peper en zout VOOR DE AVOCADOROOM 1 grote rijpe avocado, 120 g room, 1 el koudgeperste olijfolie, 1 el limoensap, 1/4 kl limoenzeste, fijngeraspt, 1/4 kl zout OM TE SERVEREN 25 g wilde zuring VOOR DE ESSENCE. VOOR DE AVOCADOROOM. TIP Wilde zuring is niet altijd makkelijk te krijgen, behalve door hem in het wild te plukken of een paar planten in je eigen kruidenbak te zetten. Vervang hem eventueel door eender welk vers groen kruid met blaadjes.