Ingrediënten

Voor vier personen

4 blaadjes gelatine, 1 vanillestokje, 100 g donkere chocolade, 400 ml room, 100 ml sterke koffie OM TE SERVEREN 50 g witte chocolade, cacaopoeder

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in een schaaltje koud water. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Hak de chocolade fijn.
  2. Breng in een kookpan de room aan de kook met het vanillestokje, het merg en de koffie. Laat kort koken. Zet de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Meng goed en roer er de uitgeknepen gelatine onder tot die volledig opgelost is.
  3. Spoel de vormpjes of schaaltjes met koud water en giet er het roommengsel in. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
  4. Rasp de witte chocolade in grove schilfers. Kantel de panna cotta op de borden, decoreer met de witte chocoladeschilfers en bestuif net voor het serveren met cacaopoeder.
Voor vier personen4 blaadjes gelatine, 1 vanillestokje, 100 g donkere chocolade, 400 ml room, 100 ml sterke koffie OM TE SERVEREN 50 g witte chocolade, cacaopoeder