Voor 8 porties:

400 g zijden tofoe

200 g pure chocolade

100 ml sojamelk

4 el esdoornsiroop

Een snuifje zout

Nodig: een keukenrobot

Diane Hendrikx
© Diane Hendrikx

Bereidingswijze

1. Smelt de chocolade au bain-marie.

2. Mix de tofoe fijn in de keukenrobot samen met de sojamelk, esdoornsiroop en het zout.

3. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot de chocolade gelijkmatig door het mengsel verdeeld is.

4. Schep onmiddellijk in potjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Tip: ook lekker met wat zeste van sinaasappel over de chocomousse geraspt, of werk af met wat krokante geroosterde pecannoten.

Voor 8 porties:400 g zijden tofoe200 g pure chocolade100 ml sojamelk4 el esdoornsiroopEen snuifje zoutNodig: een keukenrobotBereidingswijze1. Smelt de chocolade au bain-marie.2. Mix de tofoe fijn in de keukenrobot samen met de sojamelk, esdoornsiroop en het zout.3. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot de chocolade gelijkmatig door het mengsel verdeeld is.4. Schep onmiddellijk in potjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.Tip: ook lekker met wat zeste van sinaasappel over de chocomousse geraspt, of werk af met wat krokante geroosterde pecannoten.