Ingrediënten

Voor 4 personen

80 g gepelde amandelen, 800 g lottefilet in één stuk, zonder de centrale graat, versgemalen peper en zout, 1 handvol gemengde verse kruiden naar keuze, 3 teentjes knoflook, 2 el bloem, 2 el boter, 50 ml witte wijn, 250 ml melk, 4 dikke lente-uien, 4 medium aardappelen, 2 el olijfolie, bladpeterselie

Bereiding

  1. Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
  2. Spoel de lotte, dep hem droog en kruid met peper en zout. Was en droog de kruiden en hak ze fijn. Pel de knoflook en snipper 1 teentje. Meng de helft van de kruiden met de helft van de amandelen en de gesnipperde knoflook. Kruid met zout en vul hiermee de staartvis op. Knoop met keukentouw dicht zoals een rollade, kruid rondom met zout en strooi er de bloem over.
  3. Laat de boter smelten in een stoofpan en bak het visgebraad rondom bruin. Blus de pan met de witte wijn en laat iets inkoken. Giet er de melk bij en voeg de rest van de knoflook (geperst) toe. Zet het deksel op de pan en laat 12 à 15 minuten sudderen. Voeg indien nodig nog een scheutje melk toe.
  4. Maak intussen de lente-uien schoon en snij ze in rondjes van 1 cm lang. Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijfjes.
  5. Verhit de olie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes en de lente-ui. Kruid met peper en zout.
  6. Haal de vis uit de pan en hou hem warm. Laat de saus kort inkoken en schep er dan de rest van de verse kruiden onder. Giet op een verwarmde serveerschaal. Knip het keukentouw los en leg het visgebraad op de saus. Bestrooi het midden met de rest van de amandelen en schep er de aardappelen met lente-ui rond. Decoreer net voor het serveren met peterselie.
Voor 4 personen80 g gepelde amandelen, 800 g lottefilet in één stuk, zonder de centrale graat, versgemalen peper en zout, 1 handvol gemengde verse kruiden naar keuze, 3 teentjes knoflook, 2 el bloem, 2 el boter, 50 ml witte wijn, 250 ml melk, 4 dikke lente-uien, 4 medium aardappelen, 2 el olijfolie, bladpeterselie