Soep is sinds enkele jaren weer helemaal in en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Soep voor de maaltijd, soep na de maaltijd... Zelfs soep als maaltijd. Zeker nu we nog niet meteen van de wintermaanden af zijn - ze moeten eigenlijk nog écht beginnen -, hebben we behoefte aan troost.

/
© /

Om van soep een maaltijd op zich te maken, is er wel wat meer nodig dan groenten en bouillon. Eiwitten (vlees, vis, peulvruchten) en koolhydraten (rijst, deegwaren, aardappelen) vormen de ruggengraat van de beste maaltijdsoepen.

En omdat koolhydraten soms wat weinig smaak hebben, kan het geen kwaad om de brij flink op te peppen met pittige specerijen of verse kruiden. Zuivelproducten maken hem rijker van smaak, wat dan weer het troostende karakter versterkt.

Van linzensoep met gerookte zalm tot wintersoep met wortel en pastinaak. Met deze 15 recepten zit je altijd goed. Smakelijk!

/
© /

(DB)

Soep is sinds enkele jaren weer helemaal in en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Soep voor de maaltijd, soep na de maaltijd... Zelfs soep als maaltijd. Zeker nu we nog niet meteen van de wintermaanden af zijn - ze moeten eigenlijk nog écht beginnen -, hebben we behoefte aan troost.Om van soep een maaltijd op zich te maken, is er wel wat meer nodig dan groenten en bouillon. Eiwitten (vlees, vis, peulvruchten) en koolhydraten (rijst, deegwaren, aardappelen) vormen de ruggengraat van de beste maaltijdsoepen. En omdat koolhydraten soms wat weinig smaak hebben, kan het geen kwaad om de brij flink op te peppen met pittige specerijen of verse kruiden. Zuivelproducten maken hem rijker van smaak, wat dan weer het troostende karakter versterkt.Van linzensoep met gerookte zalm tot wintersoep met wortel en pastinaak. Met deze 15 recepten zit je altijd goed. Smakelijk!(DB)