
Preisoep
Soep is altijd de perfecte opwarmer. Deze preisoep serveer je gemixt indien je dat wenst. Of volgens smaak en voorkeur van je gasten.
Soep is altijd de perfecte opwarmer. Deze preisoep serveer je gemixt indien je dat wenst. Of volgens smaak en voorkeur van je gasten.
Voor 4 personen
6 preien
2 grote aardappelen
50 g boter
1 l water
peper van de molen (of vijfpepermengeling) en zout
Bereiding
1. Maak de preien schoon en verwijder het groen. Halveer de preien in de lengte en spoel ze onder koud stromend water. Snijd nadien in plakjes.
2. Schil en was de aardappelen, en snijd in dikke plakken. Smelt 30 g boter in een grote pan en stoof de prei 6 à 7 min. op een laag vuur in de afgedekte pan tot de prei zacht, maar niet bruin is. Bevochtig met het water en voeg de aardappelen toe. Breng aan de kook en kruid met peper en zout. Laat 35 min. zacht koken.
3. Mix de soep indien gewenst fijn en leg de rest van de boter in een voorverwarmde soepkom. Giet er de soep op en serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier