Eerste Brusselse koopzondag trekt veel volk

© BELGA

Vanaf nu kunnen de winkels in de Brusselse Vijfhoek elke zondag open. In de Nieuwstraat kiezen de ketens er voorlopig voor elke eerste zondag van de maand te openen. Ook vandaag openden ze uitzonderlijk de deuren, en dat was de shoppers niet ontgaan.

Aan de ingang van Primark in de Nieuwstraat stonden meer dan tweehonderd mensen te wachten tot de winkel om 12 uur zou openen. In de rest van de straat was het aanvankelijk nog rustig, maar tegen 13 uur was het weer over de koppen lopen in de drukste winkelstraat van het land.

Vroeger konden de winkels in de Brusselse Vijfhoek al zes keer per jaar openen, maar om ze nu het hele jaar door zeven dagen op zeven te kunnen openen, moest de stad de Vijfhoek laten erkennen als toeristische zone.

De internationale ketens in de Nieuwstraat spraken af om elke eerste zondag van de maand te openen. In het kader van Brussels Jazz Marathon openden ze ook deze zondag uitzonderlijk de deuren. Vele kleine handelaars volgden maar zullen de komende weken de kat uit de boom kijken om te zien of het concept genoeg aanslaat voor de extra investering.

Brussels schepen van Handel Marion Lemesre (MR) wil op deze manier de concurrentie aangaan met andere Europese steden. “Vandaag komen veel mensen die anders de weg naar Brussel niet vinden”, zegt Lemesre. “Vroeger zetten de winkeliers zaterdagavond hun vuilnis buiten. Zondag was de Nieuwstraat dan een vuil niemandsland waar toeristen wegbleven.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content