Waarom lichtfestivals hot zijnDagje Uit

Waarom lichtfestivals hot zijn

We moesten er door besparingen drie jaar op wachten, maar van 29 januari tot 1 februari baadt Gent opnieuw in het licht.


De 10 veiligste luchtvaart maatschappijenReizen

De 10 veiligste luchtvaart maatschappijen

Vliegtuigdrama's domineerden 2014. Toch blijft vliegen een uiterst veilige manier van reizen. Dat geldt zeker voor deze tien maatschappijen, de veiligste ter wereld.

Vijfsterrenboeddha in BoedapestHotels

Vijfsterrenboeddha in Boedapest

"Niet enkel een hotel, maar een levenswijze", dat is het motto van het vijfsterren Buddha-bar Hotel in het Klotildepaleis in Boedapest.


Brugge beste citytrip van BelgiëCitytrips

Brugge beste citytrip van België

Brugge is voor het tweede jaar op rij door de bezoekers van reisbeoordelingssite Zoover verkozen tot beste citytrip van België. De Award is donderdag uitgereikt op het Vakantiesalon van Antwerpen. Europees belandt Brugge op een vijfde plaats.


In beeld: de 10 mooiste plekken in IerlandReizen

In beeld: de 10 mooiste plekken in Ierland

Wandelliefhebbers weten het maar al te goed: Ierland is 'the place to be' om adembenemende wandelingen te maken. The Huffington Post maakte een lijst van de 10 mooiste plekken in Ierland.

Shoppen op luchthaven steeds populairderReizen

Shoppen op luchthaven steeds populairder

Shoppen we binnenkort onze designerstuks vanuit de vertrekhal naar onze citytrip? Winkels in luchthaventerminals worden steeds belangrijker voor grote merken.


86-jarige dame woont zeven jaar op een cruiseschipReizen

86-jarige dame woont zeven jaar op een cruiseschip

Toen haar echtgenoot in 1997 overleed verkocht Lee Wachtstetter haar huis in Florida. Sindsdien trekt ze de wereld rond het cruiseschip Crystal Serenity. Ze betaalt er per jaar 164.000 dollar voor.


Golfen in TunesiëReizen

Golfen in Tunesië

Dicht bij Europa, het hele jaar door heerlijk weer en golfbanen ontworpen door gerenommeerde architecten: zo presenteert Tunesië zich als ideale golfbestemming1 reacties


Hoe duurzaam is uw reis?

Hoe duurzaam is uw reis?Reizen

Reisorganisatie KrisKras komt met een primeur: de duurzaamheidsmeter en dat betekent meer dan enkel een berekening van de CO2-uitstoot.Je eigen hoofd als kussenReizen

Je eigen hoofd als kussen

Onderweg op vakantie of op de terugweg naar huis vliegt de tijd het snelst voorbij als je slaapt, maar je harde hoofd op een even harde ondergrond leggen is vaak oncomfortabel. Nu is er dit merkwaardige Ostrich Pillow waarmee je je eigen hoofd kan gebruiken als kussen.

De wedergeboorte van de gelukkige valleiReizen

De wedergeboorte van de gelukkige vallei

Kasjmir, ooit een parel op het hippietrail, verdween jarenlang van de toeristenradar. Na een kwarteeuw onveiligheid en politieke strubbelingen bereiden hoteliers en locals zich voor op een toeristische boom. Op verkenning in en rond de heerlijke Indiase stad Srinagar.


Beurs over reizen en etenReizen

Beurs over reizen en eten

Iedereen die geinteresseerd is in reizen en eten kan op 31 januari en 1 februari terecht in Rotterdam op Taste and Travel Fair.Twee Amerikanen beklimmen El Capitan zonder hulpmiddelenReizen

Twee Amerikanen beklimmen El Capitan zonder hulpmiddelen

Tom Waes deed het voor zijn programma "Tomtesterom", veel bergbeklimmers beschouwen het als de grootste uitdaging uit hun carrière: de beklimming van El Capitan, een 900 meter steile granieten bergwand in het Amerikaanse Yosemite Park.Een gewijde vakantieReizen

Een gewijde vakantie

Het zijn vaak prachtige historische gebouwen, gelegen op de mooiste plekjes: kerken, kloosters, abdijen en pastorieën. Maar vandaag dreigt de leegstand. Gelukkig voor de reiziger zijn verscheidene van die mooie panden nu in gebruik als vakantiehuis.


Le Corbu, Napoleon et les autresReizen

Le Corbu, Napoleon et les autres

In 2015 viert Frankrijk vier belangrijke herdenkingen: Le Corbusier, Napoleon, koning Frans I en de kathedraal in Straatsburg.


De mooiste kleinere stadjes in NederlandTop 10

De mooiste kleinere stadjes in Nederland

Het universiteitsstadje Franeker, Bronkhorst met zijn statige herenboerderijen en de vestingstad Naarden: stuk voor stuk eeuwenoude steden met een rijk verleden waarvan we vaak helemaal niet weten hoe mooi ze zijn.


Skiën in het zandReizen

Skiën in het zand

Skiën hoeft zich niet te beperken tot sneeuw. Je kan het ook doen in zand middenin de woestijn, aan het strand of in het zuiden van Duitsland.


Met de camper door CanadaReizen

Met de camper door Canada

Midden in de winter door het koude Canada trekken met een camper kan op een zeer aangename manier.
Ecovriendelijk in de AlpenReizen

Ecovriendelijk in de Alpen

De Alpine Pearls is een netwerk van 29 plaatsen in de Alpenlanden (Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Slovenië) die hun gasten een ecovriendelijke vakantie aanbieden.


In beeld: 25 schitterende bibliothekenBoeken

In beeld: 25 schitterende bibliotheken

Al bieden e-readers, e-books en tablets nog zoveel voordelen, dit zullen papieren boeken altijd op ze voor blijven houden: prachtige bibliotheken om in rond te snuffelen en om rustig in te lezen. Twintig mooie bibliotheken in willekeurige volgorde in beeld.
Belgische kust tevreden over kerstvakantieReizen

Belgische kust tevreden over kerstvakantie

De toeristische sector aan de kust kijkt tevreden terug op de kerstvakantie. Dat meldt het toeristisch provinciebedrijf Westtoer. Vooral het weekend tussen de feestdagen leidde tot extra drukte.


11 redenen om in de winter naar Texel te gaanReizen

11 redenen om in de winter naar Texel te gaan

Natuurlijk is het 's zomers goed toeven op Texel, het Waddeneiland waar de zon het meeste schijnt van heel Nederland. Maar in de winter, als rust en ruimte overheersen, zijn er ook redenen te over om een reisje naar Texel te plannen.


15 nieuwe bestemmingen op het VakantiesalonReizen

15 nieuwe bestemmingen op het Vakantiesalon

Naast bekende adressen zoals de Spaanse Costa of de Oostenrijkse Alpen, kunt u op Vakantiesalon Vlaanderen ook terecht voor tal van nieuwe originele vakantiebestemmingen. Een greep uit het aanbod met 15 nieuwe bestemmingen.


Vakantiebeurs Bijzondere reizenReizen

Vakantiebeurs Bijzondere reizen

Op zaterdag 10 en zondag 11 januari 2015 vindt in Amsterdam in de Beurs van Berlage en op 24 en 15 januari in het Mecc in Maastricht de 4e editie plaats van de Vakantiesbeurs voor bijzondere reizen plaats.


VS willen monarchvlinder gaan beschermenReizen

VS willen monarchvlinder gaan beschermen

De Amerikaanse Fish and Wildlife Service gaat onderzoeken of de wereldberoemde monarchvlinder beschermd moet worden. De iconische vlinder doet het al jaren steeds minder goed.De 10 gelukkigste stedenTop 10

De 10 gelukkigste steden

Wat deze tien steden die volgens National Geographic de gelukkigste op aarde zijn, met elkaar gemeen hebben is een prachtige omgeving en een hechte gemeenschap.


Binnenkort sneeuw in Dubai?Reizen

Binnenkort sneeuw in Dubai?

Een Oostenrijkse projectontwikkelaar maakt zich sterk dat het "regen en sneeuw" mogelijk zal maken op nieuwe kunstmatige eilanden voor de kust van Dubai.


Queeste naar de quetzalReizen

Queeste naar de quetzal

De costa rica of rijke kust, en een weelderig binnenland met regenwouden, moerassen, vulkanen en nevelbergen. Met een overrompelende biodiversiteit is Costa Rica een bedevaartsoord voor vogelaars en natuurliefhebbers. Wie geluk heeft, ontdekt tussen de 850 vogelsoorten de mythische quetzal.