Weekendsnack: recept voor Bengaalse samosa’s met tafelzuur en korianderchutney Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week serveren we samosa’s.
Knusse herfstactiviteit: maak zelf ravioli met boschampignons Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: ravioli met boschampignons.
Weekend tipt: eropuit Weekend tipt: eropuit Kustrust: 5 nieuwe slaapadressen op minder dan 10 minuten wandelen van het strand Als de zee op de achtergrond ruist, komt de nachtrust vanzelf. Knack Weekend verzamelde vijf nieuwe slaapplekken op maximaal tien minuten wandelen van het strand. Voor wie en passant de buurt wil verkennen: we konden ook spieken in de adressenboekjes van de eigenaars.
Chinese eend in de bijt: maak dit weekend zelf pekingeend Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Voor dit recept ga je op zoek naar een pekingeend, en die is alleen diepgevroren verkrijgbaar. Deze eend is iets vetter en heeft minder vlees dan een barbarie-eend.
Zacht en romig: Baskische kaastaart Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: het recept voor cheesecake van chef Santiago Rivera uit San Sebastian. Niet te omslachtig om te maken, zijdezacht en nét zoet genoeg.
India op een presenteerblaadje: zo maak je thali Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week zijn we in de ban van thali, een traditionele Indiase maaltijd die bestaat uit verschillende gerechten, gepresenteerd op een dienblad.
Crispy & comforting: gefrituurde oesterzwammen Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: gefrituurde zwammen, omdat het bovenhalen van de frietketel op een druilerige dag ‘comfortfood’ schreeuwt.
Braadworststoofpot met witte bonen Een camperrecept van foodstylist Els Sirejacob en fotograaf Bram Debaenst.