Lene Kemps
Lene Kemps Lene Kemps is de hoofdredactrice van Knack Weekend.

Het zou makkelijker moeten geworden zijn, een ‘slaapplaats’ kiezen. Je tikt je bestemming in en honderdduizend sites geven je informatie. Te veel informatie. TripAdvisor, het bestaat ondertussen vijftien jaar, geeft je zelfs meer informatie dan je ooit kunt verwerken. Lange lijsten met beschrijvingen en foto’s van het hotel, de bed & breakfast, de airbnb, de gastfamilie, het huurappartement of de luxetent. De eerlijke meningen, objectieve quoteringen en realistische foto’s duizelen me voor de ogen. Ah, die foto’s. Tot het douchegordijn en het afvoerputje toe! Het was vroeger nooit een argument, dat gordijn. Ik rekende er maar op dat de badkamer proper was en eenmaal ter plaatse viel dat meestal wel mee. Nu voel ik me verplicht om elke bespreking te lezen, elk douchegordijn te inspecteren en wat ik ook kies, er blijft altijd dat knagende gevoel dat ik misschien toch niet goed genoeg gezocht heb, dat de ultieme hotelervaring slechts één scroll verder weg was.

Al die commentaren. Ik krijg hoofdpijn van de uitroeptekens!!!! Onvergetelijk!!!! vindt de een. Paradijselijk!!! zegt de ander. Een hel om nooit meer te vergeten!!! roept nog iemand. En dan hebben ze het over dezelfde plaats. TripAdvisorcommentatoren stimuleren elkaar in de overdrijving. Ze presenteren zichzelf als redelijke mensen, zeker geen geboren grompotten of eeuwige criticasters, maar uiteindelijk zijn ze nooit volledig tevreden: de receptioniste heeft de twee dagen dat we haar zagen nooit gelachen!!! Men had ons niet verteld dat het hotel behekst was!!! De appels in de fruitmand hadden bruine vlekken!!! Telkens als je denkt dat je de zeldzame parel hebt gevonden, trekt er iemand het slecht gestofzuigde tapijt onder je voeten weg. Er zit altijd een spreekwoordelijke kakkerlak in de sla – en ja, ook daar zijn realistische foto’s van te vinden. Er zijn zoveel commentaren dat ze elkaar neutraliseren, en uiteindelijk weet je niet meer wat te denken.

Pas heb ik gereserveerd tegen alle meningen in. In wat gezien werd als de slechtste maand om naar Venetië te gaan (November: koud!!! Kans op overstromingen!!!), in een niet zo goed aangeschreven hotel (Een gedeelte van het hotel wordt gesloten!!! De restaurants rondom zijn dicht!!!) op basis van één aanbeveling die zei: “Allemaal waar wat ze hierboven vertellen, but I had fun and an unforgettable weekend.” Geen uitroepteken te zien.

PS. Alle logeeradressen in dit nummer worden u van harte aanbevolen door de redactie!!! Zijn onvergetelijk!!! Allemaal even goed!!!

lene.kemps@knack.be

Lene Kemps

Telkens als je denkt dat je de zeldzame parel hebt gevonden, trekt er iemand het slecht gestofzuigde tapijt onder je voeten weg

Partner Content