Turkish delight

© Foto: Diane Hendrikx

Manti is Turkse ravioli gevuld met lamsgehakt en munt, overgoten met chiliboter en knoflookyoghurt. Schenk er een glas raki bij en je hoort de zee ruisen in Antalya.

MANTI Voor 6 personen:

Voor het deeg: 500 g bloem, 200 ml water, snuf zout, 1 ei Voor de vulling: 1 ui, 1 teentje knoflook, ½ bos munt, mespunt chilipoeder, 1 kl, komijn, 200 g lamsgehakt, peper en zout Voor de yoghurtsaus: 4 el yoghurt, 1 teentje knoflook, peper en zout Voor de botersaus: 4 el melkerijboter, 1 kl chilipoeder

1. Meng alles voor het deeg in een mengkom en kneed tot een stevige deegbal. Laat 15 minuten rusten en maak ondertussen de vulling.

2. Snipper de ui en knoflook en doe in een mengkom. Hak de munt fijn en voeg toe aan de ui samen met komijn, chilipoeder en lamsgehakt. Meng alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.

3. Rol het deeg uit tot 2 mm op een werkvlak bestrooid met bloem. Snijd er vierkantjes uit van 3 à 4 cm, mag ook iets groter als je minder geduld hebt. Leg op elk vierkantje een beetje vulling. Bedek de rest van het deeg met een vochtige handdoek. Plooi de hoekjes van de vierkantjes naar het midden dicht.

4. Kook de buideltjes 5 à 7 minuten gaar in kokend gezouten water.

5. Pers ondertussen één teentje knoflook uit bij de yoghurt en kruid met peper en zout.

6. Smelt de boter met chilipoeder op zacht vuurtje.

7. Verdeel de manti over de borden en werk af met de yoghurt en chiliboter.

Tip: je zou kunnen variëren qua vulling, maar in dit geval is het gerecht zo typisch en kloppen alle smaken zo dat een glas raki de enige tip is.

© Foto: Diane Hendrikx
1.
1. © Foto: Diane Hendrikx
2.
2. © Foto: Diane Hendrikx
3.
3. © Foto: Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content