REIS

Sudamericatour, gespecialiseerd in Latijns-Amerika, biedt reizen op maat en voor groepen aan. Zoals het carnaval in Rio de Janeiro (zeven dagen), of de Hola Brasiltour (tien dagen), inclusief drie nachten in Rio, gevolgd door een verkenning van Salvador de Bahia en omgeving, www.sudamericatours.be.

Tap Air Portugal biedt vluchten aan van Brussel naar Rio via Lissabon, www.flytap.com.

VERBLIJF

Sofitel Rio is ideaal gelegen in Copaca-bana, met uitzicht op de baai (strand-service met ligbedden en parasols). Het ontbijt is uitstekend (grote ver-scheidenheid aan exotische vruchten van hoge kwaliteit en uitstekend gebak), net als het restaurant Le Pré Catelan, www.sofitel.com.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het carnaval van Rio. In 2014 vindt het carnaval plaats van 28 februari tot 8 maart, www.rio-carnival.net.

Het museum voor hedendaagse kunst van Niteroi, www.macniteroi.com.br.

De hippiemarkt van Ipanema, voor zijn aparte sfeer, www.feirarteipanema.com.

De botanische tuin en zijn honderd-jarige palmbomen, zijn orchideeën en zijn reuzenwaterlelies, www.jbrj.gov.br.

Het nationaal park van Tijuca, dat de Corcovadoberg omvat, is het grootste stadsbos ter wereld, www.parquedatijuca.com.br.

ETEN EN DRINKEN

De sapbars zijn een must. Je drinkt er verse sappen van tropische vruchten die totaal onbekend zijn in Europa, zoals caju of açaí, een kleine rode bes uit de Amazone, boordevol vitaminen.

Het nationale gerecht is de feijoada, op basis van zwarte bonen en diverse soorten varkensvlees (niet echt licht!). Verder vind je overal moqueca de camarão, een heerlijk stoofpotje met garnalen, uien, knoflook, koriander, tomaten, kokosmelk en palmolie. Als tussendoortje is er nog de empadão, een taart gevuld met garnalen, of met vlees, en palmharten.

De kleine restaurants, genaamd lunchonete, zijn ideaal voor een snelle lunch op de middag. Een goed adresje in de Leblonwijk is Celeiro, www.celeiroculinaria.com.br.

Voor een ontbijt of een lichte lunch kun je terecht in Café Talho Capixaba, www.talhocapixaba.com.br.

Restaurant Oui Oui verrast met een eigen interpretatie van Braziliaanse keuken en fusion in kleine porties (tussen tapas en nouvelle cuisine), www.restauranteouioui.com.br.

Zuka staat bekend voor zijn moderne Braziliaanse gastronomie, zuka.com.br.

Casa Mosquito heeft een gerenommeerde Portugese chef die prat gaat op zijn eigenzinnige Braziliaan-se fusion. Het resultaat mag er zijn, www.casamosquito.com

TAAL EN GELD

De officiële taal is Portugees. De munteenheid is de real (BRL) : 1 euro is gelijk aan ongeveer 3 real.

BESTE SEIZOEN

Tussen september en juli. De rest van het jaar is ook mogelijk, maar dan moet je wel rekening houden met regen.

INFO

Ambassade van Brazilië, Louisalaan 350, 1050 Brussel, 02 640 20 15, www.rioguiaoficial.com.br, www.brazilmax.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content