Pompoensoep met salie

© Eliane Lilje

Dit is een krachtige maar verfijnde soep met karakteristieke smaken, maar een zacht en aangenaam resultaat. Ruwe bolster, blanke pit dus, met een elegante smaak voor speciale gelegenheden.

voor 4 personen

1 kg flespompoen

1 tl kaneel

1 tl gerooktepaprikapoeder

1 snuf chilivlokken

oe tl cayennepeper

1 ui, fijngehakt

2 tenen knoflook, geperst

Stukje stemgember van 2 cm, in smalle reepjes

500 ml water

150 ml kokosroom (verkrijgbaar bij Aziatische winkels, te vervangen door kokosmelk)

Handvol verse salie

Olijfolie

Zeezout en zwarte peper

1. Verwarm de oven voor tot 230°C.

2. Schil de flespompoen en snijd hem in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat, bestrooi met de kaneel, het paprikapoeder, de chilivlokken, cayennepeper, het zeezout en de zwarte peper en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Zet ze in de oven en rooster ze circa 30 minuten tot ze gaar zijn en aan de randen iets gaan verbranden.

3. Bak intussen in een soeppan de ui in een beetje olijfolie met wat zout glazig. Als de ui gaat kleuren, voeg dan de knoflook en stemgember toe. Roer goed en bak alles nog 1 tot 2 minuten. Voeg het water toe, breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur koken.

4. Voeg de pompoen als hij gaar is samen met de kokosroom aan de soep toe. Pureer alles met een staafmixer glad. Voeg meer zout, peper en specerijen naar smaak toe. Bak driekwart van de salie in een beetje olijfolie met wat zout in een koekenpan op laag vuur tot de blaadjes knapperig zijn en de olie lichtgroen wordt. Bestrooi de soep vlak voor het serveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content