Pizza met aardpeer

c_Kris Vlegels
Voor 6 personen
Deeg
  • 480 g bloem
  • 30 g gist
  • 315 g volle melk
  • 6 g zout
Pizza
  • 10 aardperen voor puree
  • 10 aardperen, in schijfjes
  • scheut room
  • scheut kippenbouillon
  • olijfolie
  • vanilleolie
  • fleur de sel
Bereiding
  1. Maak eerst het deeg: los de gist op in de melk en meng alles tot een elastisch deeg. Laat een uur rusten in de koelkast alvorens te gebruiken. Rol het deeg dun uit.
  2. Schil de aardperen en kook ze gaar in de kippenbouillon. Mix ze vervolgens glad met een scheutje room. Beleg het deeg voor de pizza met de puree van aardpeer, beleg vervolgens met dunne sneetjes aardpeer die vooraf zorgvuldig zijn geschrobd.
  3. Bestrijk met olijfolie en bak ongeveer tien minuten af op een steen in de oven op 200Ā°C. Bestrooi met fleur de sel en olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content