
Pizza met aardpeer
Voor 6
VOOR HET DEEG
480 g bloem
30 g gist
315 g volle melk
6 g zout
VOOR DE PIZZA
10 aardperen voor puree
10 aardperen, in schijfjes gesneden
Scheut room
Scheut kippenbouillon
Olijfolie
Vanilleolie
Fleur de sel
Maak eerst het deeg: los de gist op in de melk en meng alles tot een elastisch deeg. Laat een uur rusten in de koelkast alvorens te gebruiken. Rol het deeg dun uit.
Schil de aardperen en kook ze gaar in de kippenbouillon. Mix ze vervolgens glad met een scheutje room. Beleg het pizzadeeg met de puree van aardpeer, beleg vervolgens met dunne sneetjes aardpeer die vooraf zorgvuldig zijn geschrobd. Bestrijk met olijfolie en bak ongeveer tien minuten af op een steen in de oven op 200°C. Bestrooi met fleur de sel en olijfolie, geïnfuseerd met vanille (zie verder voor de bereiding).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier