#MuseumAtHome

Tal R in Tim Van Laere Gallery.

Voor de mensen die ondertussen stilaan de muren oplopen omdat ze Netflix beu gestreamd zijn of omdat de Monopoly-avond voor de nodige spanningen zorgde, komt de vzw Brussels Museums met een oplossing op de proppen. Met de campagne #MuseumAtHome maant het Belgische musea en galerie├źn aan om digitale tours te voorzien langs hun opgestelde werken, zodat mensen zich van huis uit kunnen onderdompelen in de mooiste kunst.

Onder meer het Museum voor Schone Kunsten in Brussel en het Centrum voor hedendaagse kunst bieden online bezoeken aan (delen van) hun tentoonstellingsruimtes. Ook in Antwerpen springen verschillende exposities mee op de digitale kar. Zo voorziet de Tim Van Laere Gallery naast installatiezichten en foto’s van de individuele werken ook een virtuele visite aan de tentoonstelling van de Deense sterkunstenaar Tal R, en zorgt de Everyday Gallery van Boris Devis voor livestreams van de huidige exposities.

Voor reizigers die hun citytrip in het water zagen vallen, bieden ook heel wat wereldwijde instellingen een digitaal alternatief. Nog niet tot in het Amsterdamse Rijksmuseum geraakt voor de gerestaureerde Nachtwacht of zin in een spontaan tripje naar het New Yorkse Guggenheim Museum of British Museum in Londen? In een muisklik verandert je huisarrest in een cultureel bad.

Volg via @Brusselsmuseums op Twitter of Instagram de deelnemende musea en reis naar wereldwijde instanties via Google Arts & Culture.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content