Categorie Ontbijtzaal, tearoom, cafÉ, loungebar, brasserie, sigarenclub, oesterbar

Keuken 7 Decor 8

Comfort 7 Service 5,5

Prijs/kwaliteit geproefde menu 7

Antoine Pinto, de Portugees-Belgische designer-kok, bekend van onder meer Pakhuis, Dock’s Café, Belga Queen en La Quincaillerie, presenteert Midi Station. Het nieuwe project, dat 9 miljoen euro heeft gekost, is 2000 vierkante meter groot en ligt aan het Brusselse Zuidstation. De buurt is geen plaats waar je voor je plezier gaat wandelen. Toch heeft Pinto het aangedurfd om juist daar, aan de uitgang van Thalys en Eurostar, de mooiste en grootste Brusselse brasserie neer te planten. Midi Station is er voor internationale zakenlui en voor hippe stadsbewoners die komen voor een glas aan de langste bar van Europa (30 meter) of voor een kleine of grote hap. Je komt met het openbaar vervoer of met de auto, die je kwijt kunt in de bewaakte parking.

Midi Station bezorgt Brussel grootstedelijke allures. Met dit megarestaurant met 400 zitplaatsen volgt Pinto de Londense en New Yorkse trend van steeds grotere eethuizen. Of Brussel genoeg potentieel heeft en het concept sterk genoeg is om de gewenste mensenmassa’s aan te zuigen, zal de toekomst uitwijzen. In ieder geval was het de avond van ons bezoek een bedrijvige boel met een druk va-et-vient aan de twee ingangen.

Een maand na opening liep er nog heel wat verkeerd. Dat is normaal, de opstart van zo’n groot restaurant heeft een half jaar nodig voordat alles vloeiend verloopt. Het gebouw van glas en staal heeft de architectuur van een tgv-stationshal. Toch is Pinto er weer in geslaagd om de gepaste, gestileerde, actuele inrichting te kiezen. Midi Station is één grote ruimte en doet door de verlichtingsstellages boven het centrale podium en de pilaren met geluidsabsorberende panelen denken aan een aangeklede evenementenhal. Men komt voor een spektakel en men krijgt spektakel. Voor de deur staan stoere uitsmijters, binnen wacht een cordon Franssprekende hostesses om de ontvangst in goede banen te leiden, wat in ons geval niet lukte. In de open keuken is een bataljon koks in zwart kostuum druk in de weer. Ook het zaalpersoneel is in het zwart en wordt gecoacht door twee opzichters met koptelefoons.

Wij zaten op de tussenverdieping in de luchtjes van de onderliggende keuken. De wijnkaart is gevarieerd maar biedt weinig keuze onder de 40 euro.

Dagelijks open, van 7 tot 23 uur. Live music op donderdag- en vrijdagavond en zondagmiddag tijdens de brunch.

MIDI STATION

Victor Hortaplein 26

1060 Brussel.

02 526 88 00.

www.midistation.eu

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content