Bureau op niveau

Beton goes Brazilian

Werken was nooit zo cool.

Beton goes Brazilian

Niet alleen designbewuste thuiswerkers, ook bedrijven investeren in coole bureaus. Kijk maar naar dit exemplaar van de Antwerpse bouwpromotor Istate, ontworpen door interieurbureau Going East van Michiel Mertens en Anaïs Torfs. “De opdracht? Teken een kantoor dat aanvoelt alsof je thuis bent”, zegt Mertens. Hier overheersen natuurlijke en pure materialen zoals hout, kalei en beton met een shotje exotiek. De opengewerkte betonstenen, die speciaal voor dit project gegoten werden, flirten met Braziliaans modernisme.

Thuistip

Heb je geen aparte ruimte beschikbaar als bureau? Baken dan de werkzone af door de wand in een andere kleur te schilderen. Wie zijn bureau in zijn slaapkamer maakt, houdt er het best een empty desk policy op na om de rust van de ruimte niet te doorbreken. Heb je wat meer plek? Kies dan voor een bureau met een opstaand paneel dat je paperassen aan het zicht onttrekt.

Dolgedraaid

Liever lui dan moe? Dan is de bureaustoel Lui van de Oostenrijkse fabrikant Team 7 perfect. Het draaiende onderstel veert automatisch terug. Omdat hij er niet echt ‘bureauachtig’ uitziet, is dit ontwerp van Jacob Strobel geknipt voor een thuiskantoor.

De draad kwijt

Nu draadloos internet standaard is, wordt draadloze stroom de volgende horde. Het Duitse Nimbus werd bekend met het snoerloze model Roxxane Leggera CL LED. Voor Walter Knoll maakte het een versie met leren details: tot 100 lichturen zonder snoer en je kunt er ook je smartphone aan opladen.

Vanaf 855 euro, team7-design.com

walterknoll.de

Thuistip
Thuistip
Dolgedraaid
Dolgedraaid
De draad kwijt
De draad kwijt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content