Bevroren champagnecocktail

© ANAÏS LESY

Voor 4 personen

Deze cocktail is een beetje fout. En dat is er net zo goed aan. Het lijkt heiligschennis om lekkere champagne in de blender te keilen, maar het resultaat wordt er enkel beter van. Samen met het lekker wrange veenbessensap en de zoete sinaaslikeur is dit drankje niet alleen perfect in balans, het ziet er ook heerlijk kitscherig roze uit. De consistentie die we zoeken is die van een slushie, zo’n ijsdrankje dat ’s zomers in een machine ronddraait in de strandbar. Als die referentie je niets zegt, denk dan aan een iets vloeibare granité.

400 ml champagne

120 ml veenbessensap (cranberry)

60 ml triple sec (zoete sinaaslikeur)

IJsblokjes

Voor de afwerking:

4 stukjes sinaasappelschil

Ook nodig: een krachtige blender

Vooraf:

1. Zet de champagne en triple sec in de koelkast enkele uren voor je de cocktail gaat maken. Hoe kouder alle ingrediënten, hoe beter de bevroren consistentie van je cocktail zal zijn. Vries ook het veenbessensap in in een ijsblokjesvorm.

Op het moment:

2. Doe de champagne samen met de bevroren blokjes veenbessensap en de triple sec in de blender. Doe er nog een viertal ijsblokjes bij. Blend tot een dikke, bevroren drank. Schenk in coupes.

3. Snijd met een scherp mesje vier reepjes schil van een sinaasappel. Draai ze tot een krulletje en leg boven op elk glas.

TIP: lees je dit recept op het moment dat je de cocktails op tafel wilt zetten? Geen paniek: de cocktail is ook erg lekker zonder te bevriezen. Doe wat ijsblokjes in de glazen om ze te koelen. Haal ze eruit als het glas beslaat. Giet 1 el triple sec en 2 el veenbessensap in elk glas en vul met champagne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content