Toen Knack Weekend bijna vijf jaar geleden de Knack Weekend Black edities lanceerde speelde de redactie in op een trend die ook vandaag nog steeds hevig woekert. Na het salontafelboek is er immers het salontafelmagazine gekomen, papieren kunstwerkjes vol achtergrondverhalen, reportages, kunstzinnige beelden en illustraties die te mooi en tijdloos zijn om zomaar weg te gooien. Maar wat doe je nu precies met die steeds groeiende stapel magazines? Hoe geef je dat papier een plek in je interieur? Wij verzamelden enkele mogelijkheden.

De wandlijst

Deze manier van opbergen wordt vaak in horecazaken of kapsalons gebruikt, maar niets houdt je tegen om een gelijkaardig display te installeren in je toilet, achter je sofa of in je gang. Deze lijst van Ikea zal je al een eind op weg helpen.

Het magazinerek

Verschillende designers springen mee op de magazinekar en brengen hippe designrekjes uit, zoals dit exemplaar van Frederik Roije, bij Hema vind je dan weer goedkopere alternatieven.

Old school

A photo posted by Kiova Staley (@golddustgoods) on

Een afdanker van je grootouders, een fraaie vondst in een antiekwinkel,... vroeger hield men zijn kranten langer bij en de krantenbak deed dan ook dienst als een soort prematuur internet. Niemand die echter zegt dat je een krantenrek niet voor magazines kan dienen. Op tweedehandssites vind je heel wat vintage pareltjes, zoals deze, deze of deze.

Aan de haak

Wie een lege muur wil opfleuren kan dat natuurlijk ook met haar favoriete leesmateriaal. Zo zijn je lievelingsmagazines steeds binnen handbereik. Gebruik wel een mooie kapstok, zoals dit exemplaar van Hay

Met een hoek af

A photo posted by GuleHus (@gulehus) on

Ook deze manier is enkel voor zij die plaats te veel hebben en die graag hun magazines aan de hele wereld willen laten zien. Zaag houten fotolijstjes zoals deze van Flying Tiger in twee en bevestig beide helften aan de muur.

In uw mand

A photo posted by Bec (@made_by_frank) on

Het klinkt weinig origineel, maar een mooie mand om je tijdschriften in te gooien is niet alleen bijzonder praktisch: je hoeft op die manier ook niet alles meteen tentoon te stellen. Dit exemplaar van Maisons Du Monde zouden wij graag willen vullen.

Op rolletjes

Wie héél veel tijdschriften heeft kan deze simpele planken op wieltjes zelf in elkaar knutselen. Ze houden veel gewicht, zijn makkelijk verplaatsbaar en omdat ze niet omsingeld zijn door kastwanden en -deuren zijn de ruggen van de magazines nog zichtbaar.

Streetstyle

Voel je een straatverkoper en bewaar je magazines in een heuse ronddraaiende carrousel. Toegegeven, het kostte onze redactrice een paar maanden zoeken én een tripje naar Breda, maar het is een must voor iedere verzamelaar

(KS)

Toen Knack Weekend bijna vijf jaar geleden de Knack Weekend Black edities lanceerde speelde de redactie in op een trend die ook vandaag nog steeds hevig woekert. Na het salontafelboek is er immers het salontafelmagazine gekomen, papieren kunstwerkjes vol achtergrondverhalen, reportages, kunstzinnige beelden en illustraties die te mooi en tijdloos zijn om zomaar weg te gooien. Maar wat doe je nu precies met die steeds groeiende stapel magazines? Hoe geef je dat papier een plek in je interieur? Wij verzamelden enkele mogelijkheden.Deze manier van opbergen wordt vaak in horecazaken of kapsalons gebruikt, maar niets houdt je tegen om een gelijkaardig display te installeren in je toilet, achter je sofa of in je gang. Deze lijst van Ikea zal je al een eind op weg helpen. Verschillende designers springen mee op de magazinekar en brengen hippe designrekjes uit, zoals dit exemplaar van Frederik Roije, bij Hema vind je dan weer goedkopere alternatieven. Een afdanker van je grootouders, een fraaie vondst in een antiekwinkel,... vroeger hield men zijn kranten langer bij en de krantenbak deed dan ook dienst als een soort prematuur internet. Niemand die echter zegt dat je een krantenrek niet voor magazines kan dienen. Op tweedehandssites vind je heel wat vintage pareltjes, zoals deze, deze of deze. Wie een lege muur wil opfleuren kan dat natuurlijk ook met haar favoriete leesmateriaal. Zo zijn je lievelingsmagazines steeds binnen handbereik. Gebruik wel een mooie kapstok, zoals dit exemplaar van HayOok deze manier is enkel voor zij die plaats te veel hebben en die graag hun magazines aan de hele wereld willen laten zien. Zaag houten fotolijstjes zoals deze van Flying Tiger in twee en bevestig beide helften aan de muur. Het klinkt weinig origineel, maar een mooie mand om je tijdschriften in te gooien is niet alleen bijzonder praktisch: je hoeft op die manier ook niet alles meteen tentoon te stellen. Dit exemplaar van Maisons Du Monde zouden wij graag willen vullen. Wie héél veel tijdschriften heeft kan deze simpele planken op wieltjes zelf in elkaar knutselen. Ze houden veel gewicht, zijn makkelijk verplaatsbaar en omdat ze niet omsingeld zijn door kastwanden en -deuren zijn de ruggen van de magazines nog zichtbaar. Voel je een straatverkoper en bewaar je magazines in een heuse ronddraaiende carrousel. Toegegeven, het kostte onze redactrice een paar maanden zoeken én een tripje naar Breda, maar het is een must voor iedere verzamelaar(KS)