De eerste van de internationaal gerenommeerde designers die naar Hasselt afzakken, is Gijs Bakker. Samen met Renny Ramakers richtte hij in 1993 het collectief Droog Design op. Tot 2009 bleef Bakker er art director.

De komst van Bakker (1942) naar het Hasseltse Z33 houdt verband met de recent geopende expo 'Emmy+Gijs+Aldo' in het Nederlandse Zuiderzeemuseum. Het Friese museum nodigde namelijk artistiek directeur van Z33, Jan Boelen, uit als curator.

In 'Emmy+Gijs+Aldo' brengt Boelen het verhaal van de designfamilie. Want ook zijn vrouw Emmy van Leersum (1930-1984) bouwde met haar juwelen een indrukwekkend oeuvre op. De meubels en kleinere objecten van zoon Aldo Bakker (1971) bewijzen tot slot dat de appel niet ver van de boom valt. Naar goede Z33-gewoonte staat de band tussen object en gebruiker centraal op de expo.

Mooie mix

Naast Gijs Bakker zakken de komende maanden onder andere de New-Yorkse architectuurstudio So-Il, het architectuurbureau L'Escaut van de Brusselse bouwmeester Olivier Bastin, illustratrice Kitty Crowther en Pieter Desmet, die onderzoekt hoe producten emoties opwekken, af naar Hasselt.

Op die manier brengt ook de derde reeks A-Z lezingen, waarvoor vijf Limburgse partners de handen in elkaar slaan, een mooie mix van design, architectuur en kunst.

Elien Haentjens

'Emmy+Gijs+Aldo', tot in het Nederlandse Zuiderzeemuseum.
Voor het volledige programma van de A-Z lezingen kan u terecht op de website.

De eerste van de internationaal gerenommeerde designers die naar Hasselt afzakken, is Gijs Bakker. Samen met Renny Ramakers richtte hij in 1993 het collectief Droog Design op. Tot 2009 bleef Bakker er art director. De komst van Bakker (1942) naar het Hasseltse Z33 houdt verband met de recent geopende expo 'Emmy+Gijs+Aldo' in het Nederlandse Zuiderzeemuseum. Het Friese museum nodigde namelijk artistiek directeur van Z33, Jan Boelen, uit als curator. In 'Emmy+Gijs+Aldo' brengt Boelen het verhaal van de designfamilie. Want ook zijn vrouw Emmy van Leersum (1930-1984) bouwde met haar juwelen een indrukwekkend oeuvre op. De meubels en kleinere objecten van zoon Aldo Bakker (1971) bewijzen tot slot dat de appel niet ver van de boom valt. Naar goede Z33-gewoonte staat de band tussen object en gebruiker centraal op de expo. Mooie mix Naast Gijs Bakker zakken de komende maanden onder andere de New-Yorkse architectuurstudio So-Il, het architectuurbureau L'Escaut van de Brusselse bouwmeester Olivier Bastin, illustratrice Kitty Crowther en Pieter Desmet, die onderzoekt hoe producten emoties opwekken, af naar Hasselt. Op die manier brengt ook de derde reeks A-Z lezingen, waarvoor vijf Limburgse partners de handen in elkaar slaan, een mooie mix van design, architectuur en kunst. Elien Haentjens'Emmy+Gijs+Aldo', tot in het Nederlandse Zuiderzeemuseum. Voor het volledige programma van de A-Z lezingen kan u terecht op de website.