Dé attractie in het Zwitserse gletsjerdorpje Grindelwald is de First Flieger die je laat vliegen tussen twee skistations.

Het Zwitserse gletsjerdorpje Grindelwald ligt lieflijk tussen de imposante bergen van de Jungfrauregio. Met een hoofdrol voor de spectaculaire Eiger: 3970 m hoog, voor het eerst beklommen in 1938 en nog steeds in trek bij alpinisten.

Ook populair: de bergkam Jungfraujoch met het hoogste treinstation van Europa (3454 m) en al sinds 1912 bereikbaar met een tandradtreintje.

Grindelwald is sneeuwzeker, skiërs en snowboarders zijn er thuis. In Kleine Scheidegg (160 km pistes) kunnen echte skifanaten zich wagen aan de zwarte Lauberhornpiste. Er zijn ook mogelijkheden om te sleeën (60 km) en om te wandelen (80 km paden).

Maar dé attractie is ongetwijfeld de First Flieger, een 800 m lange kabelbaan die u in een beveiligde stoel tussen twee skistations laat vliegen tegen topsnelheden boven 80 km/u. Kippenvel gegarandeerd. (DB)

Informatie

Jungfrau en MySwitzerland

David Bitoune

Dé attractie in het Zwitserse gletsjerdorpje Grindelwald is de First Flieger die je laat vliegen tussen twee skistations. Het Zwitserse gletsjerdorpje Grindelwald ligt lieflijk tussen de imposante bergen van de Jungfrauregio. Met een hoofdrol voor de spectaculaire Eiger: 3970 m hoog, voor het eerst beklommen in 1938 en nog steeds in trek bij alpinisten. Ook populair: de bergkam Jungfraujoch met het hoogste treinstation van Europa (3454 m) en al sinds 1912 bereikbaar met een tandradtreintje. Grindelwald is sneeuwzeker, skiërs en snowboarders zijn er thuis. In Kleine Scheidegg (160 km pistes) kunnen echte skifanaten zich wagen aan de zwarte Lauberhornpiste. Er zijn ook mogelijkheden om te sleeën (60 km) en om te wandelen (80 km paden). Maar dé attractie is ongetwijfeld de First Flieger, een 800 m lange kabelbaan die u in een beveiligde stoel tussen twee skistations laat vliegen tegen topsnelheden boven 80 km/u. Kippenvel gegarandeerd. (DB)InformatieJungfrau en MySwitzerland David Bitoune