Welke voorzieningen kunnen we niet missen op reis?

© Reuters

Welke voorzieningen kunnen reizigers niet goed missen? Boekingswebsite Hotel.com vroeg bijna 9000 toeristen uit 28 landen naar hun mening.

Welke voorzieningen kunnen reizigers niet goed missen? Boekingswebsite Hotel.com vroeg bijna 9000 toeristen uit 28 landen naar hun mening.

Niet verrassend staat helemaal bovenaan het wensenlijstje de gratis toegang tot het internet. 34 procent van de reizigers vindt gratis Wi-Fi de belangrijkste voorziening bij het boeken van een hotel. Bij zakrenreizigers ligt dit percentage zelfs op 56 procent. 66 procent van de reizigers zou graag hebben dat gratis internet standaard in iedere hotelkamer aanwezig is.

Andere technologische snufjes die hotelgasten graag zouden hebben: een geavanceerd koffieautomaat op de kamer (23 procent), ‘wired rooms’ waarbij alle technologische snufjes met één enkele afstandsbediening te besturen zijn (20 procent) en door hotels beschikbaar gestelde tablets, met welkomst- en omgevingsinformatie en opties voor room service (15 procent).

Hapjes en drankjes

De beschikbaarheid van flesjes water is de favoriete eenvoudige service van 43 procent van de hotelgasten. Ook gratis ontbijt en happy hours, wijnproeverijen of andere gelegenheden met gratis hapjes en drankjes worden op prijs gesteld.

Geliefde en minder geliefde luxe extraatjes

Een luxe fitness centrum en/of spa is de favoriete voorziening van 26 procent van de reizigers, terwijl ook een designbadkamer hoge ogen gooit (21 procent). Diensten als badkamerbutlers, badmenu’s en de slaapservice vallen minder in de smaak.

Als het gaat om ‘buitensporig’ luxe voorzieningen, zou meer dan de helft van de reizigers het liefst kosteloos gebruik maken van een Rolls Royce Phantom.

Waarvoor willen gasten extra betalen?

Voor een kamer met een mooi uitzicht is 45 procent van de ondervraagden bereid meer te betalen. Dat geldt ook voor voorkeurskanalen en dvd’s en een kamer met balkon. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content