De 15 meest idyllische duikplekken ter wereld

De 15 meest idyllische duikplekken ter wereld
© Getty Images/iStockphoto

Moliniere onderwater beeldenpark, Grenada © iStock

Moliniere Park is het enige maritieme natuurpark van het eiland. De prachtige riffen zijn ideaal voor duikers. Op deze plek bevindt zich eveneens het enige onderwater beeldenpark ter wereld, werkelijk een unieke onderwaterwereld. Jason DeCaires begon met de bouw ervan in 2006.De meer dan 50 levensgrote beelden tonen hoe natuurlijke processen de beelden omzetten tot een kunstmatig rif.

De Cenotes, Mexico © Getty Images/iStockphoto

Als je op zoek bent naar iets echt speciaal, dan moet je gaan duiken in een cenote. Deze diepe, met zoetwater gevulde grotten, ontstaan wanneer de daken van kalksteengrotten instorten en deze zich vullen met water. Een goede scuba opleiding en ervaring is een must voor deze duikplek.

Utila, Bay Islands, Honduras © Getty Images/iStockphoto

Utila is het kleinste eiland in de baai van Honduras. Het warme water, de ongerepte riffen en tal van tropische vissen, maken Utila tot een geweldige duikbestemming voor duikers van alle niveaus. Het eiland wordt overigens vaak bezocht door walvishaaien - één van vriendelijke reuzen van de oceaan.

Kona, Hawaii © Getty Images/iStockphoto

The Golden Arches vormen een uitstekende duikbestemming met gezonde koraalriffen, onderwater lavaformaties en kleurrijke rifvissen. Deze site heeft een aantal van de beste lava boogformaties vol met grote scholen kleurrijke rifvissen.

Li Galli Eilanden, Sorrento, Italië © Getty Images/iStockphoto

Kristalhelder water met een overvloed aan zeeleven. Brasem en knorrepos liggen in hoeken en kanten op de loer en vooral vroeg en laat op het seizoen kan je er ook tonijn zien.

Monterey Bay, California © Getty Images/iStockphoto

Het diepe water nabij de kust maakt Monterey een ideale plek voor duikers. Velen kiezen hier voor kantduik en ook het zwemmen met de zeeleeuwen aan de San Carlos Beach golfbreker is een topper. Maar er zijn nog iconische plekken zoals The Pinnacles bijvoorbeeld.

Canarische eilanden, Spanje © Getty Images/iStockphoto

Door de ligging en het klimaat, is het mogelijk om het hele jaar door rondom de zeven Canarische eilanden te duiken. Er zijn honderden onvergetelijke duikplaatsen met een overvloed aan zeevissen, kleurrijke flora en prachtige onderwaterlandschappen. De Canarische eilanden zijn omringd door de Golfstroom, die de temperatuur van het water steeds aangenaam houdt. Het water is uitzonderlijk helder en het licht dringt diep onder water door, een must voor onderwater fotografen.

North Stradroke Island © Getty Images/iStockphoto

Shag Rock en Flat Rock, zijn de thuisbasis van grote aantallen luipaard- en grijze verpleegsterhaaien. In Flat Rock moet je in de geulen uitkijken voor bakerhaaien en schildpadden. Shag Rock, met een maximale diepte van 45 voet, is populair bij duikers die net hun brevet haalden.

White Rock - Ko Tao, Thailand © Getty Images/iStockphoto

Deze duiklocatie is opgebouwd bevindt zich tussen twee grote granieten rotsblokken die een prachtige koraaltuin begrenzen. Hier vind je scholen vlindervissen, maanvissen, blauw gevlekte pijlstaartroggen en andere rif-bewoners, zoals barracuda's, papegaaivissen en diverse schaaldieren.

Maleisië © Getty Images/iStockphoto

Maleisië is wereldwijd bekend als duiklocatie. Je kan er duiken tussen prachtige wanden, glooiende riffen, pinakels en koraaltuinen en intussen meer dan 3000 soorten zeedieren ontmoeten.

Indonesië © Getty Images/iStockphoto

Indonesië bestaat uit meer dan 18.000 eilanden. De wateren er omheen herbergen de grootste verscheidenheid aan zeeleven waar ook ter wereld. Het land zelf heeft een ongelooflijk rijke en interessante cultuur en een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid.

Northern Great Barrier Reef, Australië © Getty Images/iStockphoto

Dit gebied staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan duikervaringen. Eind juni en juli, heb je de kans om dwergvinvissen te zien. Bij Cod Hole merk je hoe de plek aan haar naam kwam, wanneer je tussen de reusachtige gevlekte reuzentandbaarzen zwemt. Pixie Pinnacle is een prachtig voorbeeld van een koraal bommie en Challenger Bay is een hotspot voor inktvissen.

Inhambane, Mozambique © Getty Images/iStockphoto

Omwille van de diepte en de stromingen een duikplek voor ervaren duikers? De riffen vormen de thuisbasis van onder meer de reuzenmanta en in het seizoen kan je er ook walvishaaien en bultruggen waarnemen.

Aliwal Shoal, Zuid-Afrka © Getty Images/iStockphoto

Deze Zuid-Afrikaanse locatie ligt op de beroemde route van de sardinetrek, wanneer tussen mei en juli wanneer miljoenen sardines, meer bepaald de Zuid-Afrikaanse sardine, zich van de koude wateren bij Kaap Agulhas noordwaarts verplaatsen richting oostkust van Zuid-Afrika en Mozambique. Door hun grote aantal creëren ze een ook een trek van roofdieren die hen langs de kustlijn opwachten.

De Filippijnen © Getty Images/iStockphoto

De Filippijnen bestaan uit meer dan 7000 eilanden met uitgestrekte koraalriffen en prachtige flora en fauna en vormen een echt een paradijs voor duikers. En wie niet duikt, kan genieten van de warme gastvrijheid van de Filippino's.