Creativiteit in East Londen

East Londen is ongetwijfeld één van de meest bruisende en vernieuwende wijken op dit moment in Londen. Van 5 tot 10 maart vindt hier het East Festival met meer dan 300 evenementen rond kust, geschiedenis, mode, design, film en gastronomie plaats.

Veel evenementen zijn gratis toegankelijk. Het festival vindt plaats in 3 hubs waaronder Central East (The City, Shoreditch, Hoxton, Whitechapel, Spitalfields), Hackney en Stratford. De belangrijkste thema’s zijn: Navigation, Culture and the Digital Space, The Asian Britain and the Subcontinent.

Niet te missen

Op verkenningstocht door East Londen met de East Festival Cycle Tour Fiets door East Londen, van Spitalfields tot de Lea Valley. Pauzeer onderweg en bewonder de nieuwe en oude architectuur, de vele galerijen en musea, en de groene longen van de wijk. Zaterdag 7 maart, van 13u30 – 16u30, prijs: 9 pond.

After Xenakis & Le CorbusierAll of Us, een digitaal consultancy-agentschap, haalde zijn inspiratie uit de tentoonstelling van Le Corbusier en het seizoen van Iannis Xenakis in de Barbican. Het presenteert een online kunstwerk en een grootschalige lichtinstallatie in Spitalfields Market die in real time inspeelt op de muziekconcerten tijdens het festival. Donderdag 5 maart tot dinsdag 10 maart, Spitalfields Market, Brushfield Street, Spitalfields, London E1.

Reinventing BollywoodEen fototentoonstelling die het verhaal vertelt van vrouwen en de Indische cinema. De tentoonstelling beschrijft de cinematografische weg die is afgelegd om vrouwen toe te laten tot de filmwereld, voor en achter de schermen.Vrijdag 6 maart – dinsdag 10 maart, Rich Mix – Mezzanine, 35-47 Bethnal Green Road, London E1 6LA.

East First Thursday
113 gallerijen in East Londen houden een speciale late night opening op de eerste donderdag van de maand. Deelnemers zijn onder andere Parasol Unit, Matt’s Gallery, en Victoria Miro Gallery. Het initiatief gaat uit van de Whitechapel Gallery. Donderdag 5 maart, 18u – 21u.

Design Museum London Debate
Hussein Chalayan himself legt uit waarom hij houdt van East Londen, en van Londen als creatieve hub. Hij wordt bijgestaan daar andere namen uit de designwereld tijdens het debat. Woensdag 11 maart, 19u15, Shoreditch Town Hall, 380 Old Street, London, EC1V 9LT, prijs: 15 euro.

Do Something Different WeekendTijdens het weekend worden er allerlei grappige en leuke events georganiseerd in het Barbican, zoals de Big Ukele Bash, workshops met designers uit East Londen, een World Disco voor kinderen en een virtuele fietstoer in East Londen. Zaterdag 7 maart – zondag 8 maart, Barbican, Silk Street, EC2Y 8DS.

Informatie
Alle informatie over het East Londen Festival vind je op de website Find East.

In amper 1u51 sta je met Eurostar in hartje Londen, en kom je aan in St Pancras International. Van daaruit is het maar 4 metrohaltes tot in East Londen. Als je daarbij nog eens het voordelig lage pond neemt, wordt het pas echt moeilijk om Londen links te laten liggen.

Foto: Eurostar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content