Bestuur Hanoi: ‘stop met het eten van honden en katten’

© AFP

Het stadsbestuur van de Vietnamese hoofdstad Hanoi heeft de inwoners opgeroepen om voortaan geen katten en honden meer te eten.

De consumptie van deze dieren verspreidt besmettelijke ziekten zoals hondsdolheid, terwijl toeristen uit landen waar deze praktijk taboe is, er aanstoot aan nemen. Dit heeft het bureau van de viceburgemeester gezegd.

In de hoofdstad van Vietnam leven ongeveer 493.000 honden en katten. Zowat 87,5 procent daarvan wordt als huisdier gehouden, de rest voor ‘andere doeleinden’, met name voor het vlees, zo geven statistieken van de stad aan.

Honden- en kattenvlees wordt door sommige Vietnamezen als een delicatesse beschouwd, hoewel de groeiende middenklasse honden en katten steeds meer als huisdier houdt.

Slecht voor het imago van de stad

Het slachten van honden en katten voor de consumptie van het vlees ‘stuit op bezwaren van toeristen en internationale bezoekers die in Hanoi leven, en tast het imago van een beschaafde hoofdstad aan’, zo staat in een richtlijn die viceburgemeester Nguyen Van Suu uitvaardigde.

Drie mensen stierven dit jaar aan de gevolgen van hondsdolheid, die mogelijk via vlees was overgedragen, aldus de viceburgemeester. ‘Mensen moeten de gewoonte van het gebruik van honden- en kattenvlees laten varen’, zo klinkt het in de richtlijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content