Praktische informatie

Tijdzone
-7 uur in de winter, -8 uur in de zomer.

Geld
Cordoba

Beste reistijd
Nicaragua kan het hele jaar bezocht worden, behalve in april en mei. Dan kan het vaak zeer stoffig zijn waardoor het onaangenaam wordt om in Nicaragua te vertoeven.

Afstand

De afstand tussen Brussel en Managua is 9013 kilometer. Je vliegt er ongeveer 11 uur over.

Verkeer
Zelf in een auto door Nicaragua rijden is de beste manier om het land te keren kennen. Het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg, maar de wegen zijn vrijwel allemaal onverhard. Enkel de Pan American Highway is geasfalteerd. Er staan ook heel weinig verkeersborden. Een goede kaart is daarom absoluut noodzakelijk. Wat je ook nodig hebt is een internationaal rijbewijs.

Openbaar vervoer
Er zijn enkele binnenlandse vluchten, onder andere tussen Managua en Bluefields, Puerto Cabezas en de Corn Islands. Sommige plaatsen, met name aan de Caribische kust, kan je enkel met de boot bereiken.

Binnen de stad is de taxi een prima vervoermiddel. Ze zijn niet duur en betrouwbaar. Wanneer je niet graag zelf rondrijdt en de trage en overvolle bussen wil vermijden is het huren van een taxi voor een langere tocht ook een mogelijkheid. Een auto met chauffeur huren is dan trouwens ook een optie.

De bus is het goedkoopste vervoermiddel, maar wanneer je geen Spaans spreekt is het niet echt aan te raden om de bus te nemen. Het is moeilijk om dan uit te vissen welke bus je moet hebben en de buschauffeurs proberen je iedere bus binnen te krijgen, ook al rijdt deze een heel andere kant op dan jouw bestemming.

Een minibusje is dan een beter idee. Ze zijn veel sneller dan gewone bussen en zetten je altijd vlak bij het centrum van de stad af.

Documenten
Benodigde reisdocumenten voor Nicaragua.

Gezondheid
Gezondheidsadvies van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde.

Reisadvies
Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Elektriciteit
110 Volt

Telefoon
00 505

Links
Nicaragua, the official Gateway
Vianica
In Nicaragua Guide

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content