Wim signaleert: Vrouw valt dood tijdens defilé

© reuters

Het New Yorkse stijlicoon Zelda Kaplan zakte tijdens een modedefilé in elkaar op de schoot van haar buurvrouw.

Het New Yorkse stijlicoon Zelda Kaplan zakte tijdens een modedefilé in elkaar en kon niet meer gereanimeerd worden.

Defilés durven wel eens heftige emoties op te wekken. Hoe groter de modeontwerper in kwestie, hoe groter de kans dat iemand halverwege de show geëmotioneerd raakt bij het aanzicht van wat in zijn of haar ogen een perfect of radicaal vernieuwend stuk is – totale mislukkingen worden met venijnige commentaar doorgespoeld.

Een enkeling moet voor de show al afgevoerd worden, als overhitte lichtspots het wachten haast ondraaglijk maken bijvoorbeeld. Maar een front row-genodigde die ter plaatse overlijdt? Met die primeur ging het New Yorkse stijlicoon Zelda Kaplan gisteren lopen.

Bekende in New Yorkse nachtleven

De 95 geworden societyfiguur was aanwezig op de show van Joanna Mastroianni in het Lincoln Center en poseerde voor de aanvang van het defilé nog met genoegen voor de verzamelde fotografen. De show nam echter een bizarre wending toen Kaplan plots in elkaar zakte op de schoot van haar buurvrouw.

Veiligheidsagenten droegen de societyfiguur naar buiten, waar een reanimatiepoging tevergeefs bleek. Een overlijden dat volledig bij het leven van de immer in maatwerk geklede Kaplan paste: een kranige dame die nog regelmatig gesignaleerd werd in het New Yorkse nachtleven. “Ergens tussen middernacht en zeven uur ’s ochtends”, antwoordde Kaplan toen een Amerikaanse journalist in 2010 informeerde naar haar bedtijd.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content