Maatpak voor dames

Fil rouge, exclusieve pakken op maat voor dames.

Katrijn Mannaerts is architect van opleiding, maar startte onlangs haar eigen modezaak Fil Rouge in Antwerpen, met exclusief en semi-maatwerk voor dames. Ze gebruikt daarbij kwalitatieve stoffen van Scabal en Armani. Haar prijzen situeren zich in het hogere segment.

Wat is het concept achter Fil Rouge?
Een tijdloze basiscollectie met het maatpak voor de vrouw als centrale basisstuk. Ideaal voor dames die houden van kwaliteit, elegantie en een persoonlijke aanpak. Hiermee ga ik bewust in tegen het dictaat van vluchtige trends, eigen aan de wegwerpcultuur waarin we leven.

Wat is het verschil tussen exclusief en semi-maatwerk?
Het eerste wordt exclusief en tot in het kleinste detail ontworpen in samenwerking met de klant. Bij semi-maatwerk heeft de klant keuze tussen een aantal basismodellen die op maat worden gemaakt. Telkens met rode voeringstof, de ‘rode draad’ door de collectie.

Hoe onderscheidt Fil Rouge zich?
De klant laat naar wens een broekpak samenstellen dat vervolgens gemaakt wordt door kleermakers van een Belgisch atelier. Een pak moet als gegoten zitten en dat is bij veel confectiepakken niet zo omdat vrouwen vaak andere maten hebben voor hun boven- en onderlichaam. Hier kun je het model en de afmetingen van de broek en het jasje apart bepalen.

Ellen De Wolf

Info: 0486 80 23 32 www.katrijnmannaerts.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content