5 tips om te stralen op Nieuwjaar

© Thinkstock

Met deze vijf tips ga je stralend de Nieuwjaarsnacht in en feest je in stijl tot in de vroege uurtjes.

Met deze vijf tips ga je stralend de Nieuwjaarsnacht in en feest je in stijl tot in de vroege uurtjes.

1. Oeps, ik heb nog geen outfit

Oudejaarsavond staat zo goed als voor de deur, maar wat als je de geschikte outfit nog niet gevonden hebt? Geen paniek, er is nog tijd! Je hebt hier twee keuzes: ofwel trek je een spurtje naar de dichtstbijzijnde kledingwinkel en laat je je daar in een prachtige outfit helpen. Extra tip: als je in de buurt bent van Leuven, hou dan zeker even halt in Hippo!, hier kan je namelijk de ideale feestjurk shoppen. Maar heb je zelfs geen tijd meer om langs de winkel te gaan, dan kan online shoppen misschien wel de ideale oplossing zijn. Tenzij je natuurlijk graag een kleedje van een vriendin of zus gaat lenen, maar webshoppen behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden. Zo kan je bij Asos, door het gebruik van de expressdienst, je kleedje nog juist op tijd bij je thuis hebben. Al is en blijft dit natuurlijk altijd een gok.

2. Kies de juiste accessoires

Een outfit kan je maken of kraken met accessoires, om het even simpel uit te drukken. Daarom is het belangrijk je look juist af te werken. Enerzijds zijn de accessoires, denk aan de juiste ketting, handtas of haaraccessoire, maar ook je make-up en kapsel zijn van niet te onderschatten belang. Een afspraak bij de kapper is zo goed als uitgesloten, voor deze periode zijn ze al maanden op voorhand volgeboekt, dus zal je zelf aan de slag moeten gaan. Ook heel leuk voor een geslaagde look met wat extra pit: zorg voor glitter in je haar of kies voor tijdelijke kleuringen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met de Color Bug van Kevin Murphy.

3. Pimp het kleine zwartje kleedje

Een LBD of Little Black Dress blijft altijd ‘in’ en kan je dragen voor zo goed als elke gelegenheid. Hierdoor kan je het ook perfect dragen op het Nieuwjaarsfeestje, maar het zou leuk zijn om er toch iets ‘extra’s’ aan te geven. Hier komen de accessoires wederom piepen. Doe eens gek en ga je boekje te buiten, het is maar een keer per jaar Nieuwjaar, toch?

4. Kies voor de juiste schoenen

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Aangepast schoeisel is een absolute must. Weet op voorhand hoe je avond er gaat uitzien en zorg voor aangepast schoenen? Voor het avonddiner verkies je misschien wel pumps of veterschoenen op hakken, maar wanneer je gaat stappen of dansen kan je misschien beter kiezen voor aangepaste schoenen. Denk aan lage veterschoenen of ballerina’s (al is dat in dit weer misschien net een tikkeltje te koud).

5. Hou wat lipgloss bij de hand

Heb je vrijwel meteen een portie glamour nodig? Hou dan steeds wat lipgloss bij de hand. Lippen tuiten en wat lipgloss er op en je bent helemaal klaar om voor de rest van de avond te schitteren. Het is misschien maar een kleine tip, maar het geeft wel meteen extra pit aan je look. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content