25 jaar Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger (59) is een voorbeeld van de American Dream.Dit jaar viert hij zijn 25-jarig jubileum.

Tommy Hilfiger (59) is een voorbeeld van de American Dream. Gestart met enkele jeans in de koffer van zijn auto, bereikte de Amerikaanse ontwerper de voorbije kwarteeuw wereldfaam met preppy sportswear. Dit jaar viert hij zijn 25-jarig jubileum.

Naar aanleiding van die verjaardag lanceert Hilfiger de ICON Collection: 25 klassiekers uit de Amerikaanse garderobe, geïnspireerd door stijliconen als Grace Kelly, James Dean en Steve McQueen. Zo worden onder meer de caban, de trench, het sweatshirt met capuchon en de maritieme trui in een nieuw jasje gestoken.

Voor dit feestjaar werkte de designer ook samen met uitgeverij Assouline. Hij brengt een met de hand gemaakte jubileumuitgave in plakboekstijl uit met bijdragen van bekende vrienden en kennissen die de geschiedenis van het label vertellen. Voor een van de duizend beschikbare exemplaren betaalt u 550 euro.

Leuk voor de Belgische fans. Op 2 september opent een gloednieuwe Tommy Hilfigerwinkel in de Schutterhofstraat 43 in Antwerpen.

EB.

25 JAAR TOMMY
24-03-1951 – Tommy Hilfiger wordt geboren in het stadje Elmira in de staat New York, als tweede van negen kinderen.
1969 – Hilfiger, nog student, begint met twee vrienden de jeanswinkel People’s Place.
1979 – De jonge Hilfiger gaat zijn geluk zoeken in New York, waar hij uiteindelijk in zee gaat met de Indische zakenman Mohan Murjani.
1985 – Een gigantisch billboard op Times Square zet het gloednieuwe Hilfigerlabel op de kaart.
1995 – Oprichting van de Tommy Hifliger Corporate Foundation, waarvan de projecten zich tot Amerikaanse jongeren richten.
1996 – De eerste vrouwencollectie, en in de parfumerie verschijnen de eerste Hilfigergeuren.
1999 – Hilfiger valt op een veiling voor een originele jeans van Marilyn Monroe _ hij schenkt ze later aan Britney Spears.
2006 – Ontvangt een Humanitarian Award van het Rode Kruis en publiceert Grace Kelly: A Life in Pictures, een ode aan een van zijn favoriete stijliconen.
2009 – Opent zijn grootste boetiek ter wereld op 5th Avenue, New York.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content