JBC gaat tweedehandskleding aanbieden in alle winkels  

JBC 'Op-Nieuw'
Redactie Knack Weekend

Het Belgische familiebedrijf JBC introduceerde het tweedehandsconcept ‘Op-Nieuw’ in april. Vanaf 1 september zullen klanten in alle 115 winkels van JBC zo’n tweedehandshoekje vinden.

Met het nieuwe schooljaar voor de deur kondigt JBC de uitbreiding aan van hun ‘Op-Nieuw’-tweedehandsconcept. De tweedehandshoekjes markeren het volgende hoofdstuk in hun poging tot het rekken van de levensduur van kledingstukken. Na de ruilevents van het modebedrijf en de gewoonte om een dubbel naamlabel toe te voegen, zet JBC nu ook voluit in op tweedehands. Het is een manier om meer richting een circulair modesysteem te evolueren.

Klanten kunnen vanaf september in alle winkels van het Belgische bedrijf gedragen kinderkleding van JBC en deelmerken terugbrengen en tweedehandsoutfits shoppen voor hun kroost. Het binnenbrengen van gedragen  baby- en kinderkleding is mogelijk op specifieke ‘Bring Back Tweedehands Kleding’-momenten. In ruil voor de kleding krijg je JBC-punten die ingezet kunnen worden als korting op zowel nieuwe als tweedehandskleding.

Praktisch

Klanten kunnen tussen 18 augustus en 6 september uitzonderlijk drie weken lang tweedehands baby- en kinderkleding inleveren. Nadien volgen er nog regelmatig ‘Bring Back Tweedehands Kleding’-momenten.

Wat mag je inleveren?

– Kledij van JBC of andere deelmerken van babymaat 44 tot en met maat 176.

– Maximaal vijf stuks per klant per keer.

– De ingeleverde kleding moet schoon en onbeschadigd zijn.

Alle kledingstukken die niet voldoen aan de normen om opnieuw verkocht te worden, maar wel nog in goede staat zijn, kunnen worden ingeleverd in de JBC-inzamelboxen, ook in ruil voor punten op de JBC klantenkaart. Deze stuks krijgen een tweede leven via Wereld Missie Hulp of als grondstof voor nieuw textiel.

Meer info via jbc.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content