Jillian Mercado, die in augustus een modellencontract tekende bij het IMG Models van Gisele Bündchen en Kate Moss, is met deze campagne niet aan haar proefstuk toe. Labels als Diesel en Nordstrom klopten ook al bij haar aan.

De jonge vrouw is maar wat enthousiast over deze nieuwe opdracht, want ze vindt het haar plicht om diversiteit in mode te promoten. 'Toen ik opgroeide, besefte ik dat er echt een probleem was. Ik moet met alles wat binnen mijn bereik ligt, proberen om hier verandering in te brengen. Het is hoog tijd om de spotlights te richten op mensen die er ook gewoon maar bij willen horen. We mogen niet stoppen met erover te praten', vertelde ze in een interview met Dazed.

Het hoeft niet te verbazen dat Beyoncé hier aandacht aan besteedt. Gelijkheid op vlak van ras en gender is een belangrijk punt op de agenda van de Amerikaanse popster. Haar plaat 'Formation' levert een serieuze portie kritiek op het falen van de gelijkheid van de verschillende bevolkingsgroepen in de VS. (AB)

Jillian Mercado, die in augustus een modellencontract tekende bij het IMG Models van Gisele Bündchen en Kate Moss, is met deze campagne niet aan haar proefstuk toe. Labels als Diesel en Nordstrom klopten ook al bij haar aan. De jonge vrouw is maar wat enthousiast over deze nieuwe opdracht, want ze vindt het haar plicht om diversiteit in mode te promoten. 'Toen ik opgroeide, besefte ik dat er echt een probleem was. Ik moet met alles wat binnen mijn bereik ligt, proberen om hier verandering in te brengen. Het is hoog tijd om de spotlights te richten op mensen die er ook gewoon maar bij willen horen. We mogen niet stoppen met erover te praten', vertelde ze in een interview met Dazed.Het hoeft niet te verbazen dat Beyoncé hier aandacht aan besteedt. Gelijkheid op vlak van ras en gender is een belangrijk punt op de agenda van de Amerikaanse popster. Haar plaat 'Formation' levert een serieuze portie kritiek op het falen van de gelijkheid van de verschillende bevolkingsgroepen in de VS. (AB)