De Nigeriaanse Haneefah Adam maakt outfits voor haar Barbies die niet alleen heel erg stijlvol zijn, maar ook een hoofddoek bevatten. De 24-jarige bezielster werkt tot drie uur aan de looks en de beelden, vertelde ze aan Refinery29.

Adam gebruikt het Instagramprofiel als creatieve uitlaatklep. Ze is een eigen modemerk aan het oprichten, Hanie, en kan met haar Hijabi Barbie looks uitproberen. Bovendien hoopt ze dat meisjes met een hoofddoek een vorm van eigenwaarde oppikken van het kijken naar de Barbiepop. 'Ik hoop dat moslima's zelfzekerder en meer gedreven worden, wat leidt tot een betere appreciatie van zichzelf,' licht ze toe.

Adam werd gevraagd waarom ze werkt met een blanke pop terwijl ze zelf zwart is. 'Ik heb helaas geen zwarte Barbie ter beschikking, maar ik heb een bestelling gedaan online en zal binnenkort meer variatie kunnen brengen in mijn Instagramprofiel.' Ook werkt ze aan een website voor Hijarbie, waar meisjes de stijlvolle Hijabi Barbies kunnen bestellen. (LP)

Monochrome Outfit details: Check tunic and wide legged trouser. 🏁🏁 #Hijarbie #hijarbiestyle #hijabfashion

Een foto die is geplaatst door Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) op

De Nigeriaanse Haneefah Adam maakt outfits voor haar Barbies die niet alleen heel erg stijlvol zijn, maar ook een hoofddoek bevatten. De 24-jarige bezielster werkt tot drie uur aan de looks en de beelden, vertelde ze aan Refinery29. Adam gebruikt het Instagramprofiel als creatieve uitlaatklep. Ze is een eigen modemerk aan het oprichten, Hanie, en kan met haar Hijabi Barbie looks uitproberen. Bovendien hoopt ze dat meisjes met een hoofddoek een vorm van eigenwaarde oppikken van het kijken naar de Barbiepop. 'Ik hoop dat moslima's zelfzekerder en meer gedreven worden, wat leidt tot een betere appreciatie van zichzelf,' licht ze toe. Adam werd gevraagd waarom ze werkt met een blanke pop terwijl ze zelf zwart is. 'Ik heb helaas geen zwarte Barbie ter beschikking, maar ik heb een bestelling gedaan online en zal binnenkort meer variatie kunnen brengen in mijn Instagramprofiel.' Ook werkt ze aan een website voor Hijarbie, waar meisjes de stijlvolle Hijabi Barbies kunnen bestellen. (LP)