Boekvoorstelling ‘Hoed u voor namaak’

De ene doet inspiratie voor zijn columns op in een tearoom bij een pannenkoek en lait russe, is gefascineerd door mechanische uurwerken en George Orwell. De andere woont in een dolfijnenhuis in het Begijnhof, viert oudejaarsavond met tarot en zes melbatoastjes met nepkaviaar en is de drukstbezette niet-gepensioneerde van de Lage Landen.

Jean-Paul Mulders en Diane Broeckhoven, allebei rasschrijvers, taalvirtuozen, hoogsensitieve zielen. Uit hun generatieoverschrijdende vriendschap en correspondentie die in deze tijden van voos gechat en getwitter iets anachronistisch erudiets, spiritueels en ja, warm gezelligs heeft, sproot een precieus boekje voort.

Over beursjes van gemarineerd konijn, aamborstigheid jegens derden, biopapa’s en appelflaptes. Over Elsschot en Vitalski, antroposofie en Aldi. Maar ook over afscheid en de dood van beminden, een opgroeidend kind, de weerbarstigheid van het dagelijkse leven, de toestand in de Grote Boze Wereld.

Strijders tegen onverschilligheid noemde journaliste Martine Cuyt de partners-in-writing tijdens de voorstelling van Hoed u voor namaak. Overschot van gelijk had ze , waarop we met zijn allen het glas hieven. Linda Asselbergs

Hoed u voor namaak. Confidenties & ontboezemingen. Diane Broeckhoven en Jean-Paul Mulders, uitgeverij Vrijdag, 20 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content