Lena Dunham bereidt zich voor op Vogue-cover in kortfilm

© YouTube

De Vogue-cover van Lena Dunham is ondertussen al over menig tong gegaan. Bekijk de ludieke kortfilm ‘Cover Girl’ en ontdek hoe de actrice zich voorbereidde op de shoot.

De Vogue-cover van Lena Dunham is ondertussen al over menig tong gegaan. De foto van Dunham als verwarde covergirl kreeg heel wat positieve reacties, maar ook de gebruikelijke kritische uitlatingen te verwerken. Bekijk de ludieke kortfilm ‘Cover Girl’ en ontdek hoe de actrice zich voorbereidde op de shoot. Op de vooravond van de beruchte covershoot krijgt Lena Dunham een paniekaanval omdat ze geen idee heeft hoe te poseren voor Vogue. Ze roept de hulp in van Britse modejournalist Hamish Bowles, die gezwind haar slaapkamer binnenwandelt en zijn kennis met haar deelt.

Bowles leert de ‘Girls’-actrice een dansroutine aan waarin de meest memorabele Vogue-covers van de voorbije decennia worden geïmiteerd. Zo krijgen we ondere andere poses van Kate Moss, Naomi Campbell en Twiggy te zien, die Lena zo goed en zo kwaad als mogelijk nabootst.

Het ziet ernaar uit dat de 27-jarige Dunham vooral inspiratie heeft geput uit de improviserende Twiggy tijdens de Vogue-shoot. Maar ook haar twijfels en onzekerheid over het poseren voor het wereldberoemde modemagazine liet ze – rechttoe rechtaan als ze is – zien in haar blik die de Vogue-cover siert. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content