‘Ik hou van mijn rimpels’ (Gwyneth Paltrow)

© Instagram

Nadat Julia Roberts een tijdje geleden al aangaf dat ze geen plastische chirurgie overweegt, laat ook de Amerikaanse actrice Gwyneth Paltrow weten dat ze van plan is, zonder hulp, gracieus oud te worden.

In een interview met het Britse magazine Stylist vertelt ze over hoe ze oud wil worden. ‘Er is niets leuks aan jong zijn en jezelf niet kennen en dat je moeite hebt om jezelf te accepteren. Het heeft bij mij lang geduurd om ‘mezelf’ te worden en ik zou echt niet meer terug willen gaan naar vroeger’, aldus Paltrow.

‘Ik heb geleefd en daarvan geleerd. En het is alsof dat geschreven staat op mijn gezicht’, vertelt de voormalige vrouw van Chris Martin in het interview. Ze wil gracieus oud worden. Paltrow accepteert naar eigen zeggen de schoonheid én de wijsheid van een volwassen vrouw, omdat ze geen zin heeft om daartegen te vechten.

Hoewel velen het tegendeel zouden beweren, zegt Paltrow niet ijdel te zijn. ‘Ik kijk weinig in de spiegel. Ik ga liever dood dan dat ik mijn eigen gezicht streng ga bestuderen. ’s Ochtends moet je gewoon niet in de spiegel kijken.’ Maar Paltrow beseft wel dat er heel wat verwachtingen zijn voor vrouwen. ‘Je wilt een bepaalde standaard bereiken en ik vrees dat dit niet zomaar zal verdwijnen.’ (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content