Doutzen Kroes geeft borstvoeding in verjaardagsshoot voor Vogue

Doutzen Kroes © Instagram

Doutzen Kroes, het Nederlandse topmodel, is 30 geworden. Dat viert ze met een speciaal verjaardagsnummer van de Nederlandse Vogue. Ook haar gezin kreeg een prominente rol.

Het maartnummer van Vogue Nederland staat helemaal in het teken van hun nationale trots, Doutzen Kroes. Het dikke modenummer kreeg drie verschillende covers met het blonde model en ook binnenin de maarteditie is Kroes erg aanwezig. De meest opvallende beelden zijn die met haar gezin. Echtgenoot Sunnery James, hun 5-jarige zoon Phyllon en babydochter Myllena doen Doutzen stralen op de beelden. Via Instagram deelde ze enkele foto’s van het gezinsgeluk.

Moeder-dochter moment

Wat vooral in het oog springt, zijn de foto’s waarop het model haar dochter borstvoeding geeft. Ze treedt hiermee in de voetsporen van Gisele Bundchen en Miranda Kerr, die in het verleden ook borstvoeding gaven tijdens fotoshoots. Hopelijk helpen deze beelden om het taboe dat rust op borstvoeding op te heffen. Het is, zo lijken deze modellen te zeggen, een erg natuurlijke daad die zelfs tijdens het werk moet kunnen uitgevoerd worden.

Het is ook niet de eerste keer dat Vogue Nederland een model in hun magazine plaatst terwijl ze borstvoeding aan het geven is. In 2013 werd Ymre Stiekema op de gevoelige plaat vastgelegd door Erwin Olaf terwijl ze haar baby borstvoeding geeft. Vooral Engelstalige media reageerden gechoqueerd op deze foto, die nochtans op geen enkele manier als obsceen kan gezien worden.

Ook de naasten van Doutzen werden geïnterviewd en gefotografeerd als verrassing voor het model. Daarnaast vinden we in het nummer de favoriete winkels, labels en parfums van het model uit Friesland. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content