Clarice Cliff stijl

Geachte heer Swimberghe, Ik stuur U een foto van een vaasje door. Ik ben gek op Clarice Cliff en hoop ooit iets van haar te bezitten. Dit vaasje doet me echter wel aan haar denken. Zou het kunnen uit dezelfde tijd kunnen komen? Het is niet gesigneerd maar wel heel mooi vind ik.Ik weet dat er velen haar voorbeeld volgden in die tijd. Hartelijk dank Vriendelijke groeten Mieke Tambuyzer

Dit vaasje doet heel erg ‘Clarice Cliff’ aan, maar ik ben niet zeker dat het ook van haar is. Clarice Cliff (1899 – 1972) is alom bekend in Engeland als een van dé keramiekkunstenaars van de art deco periode. Ze was zeker een van dé keramiekkunstenaars van voor de oorlog. Ze was actief van 1922 tot 1963. Ze begon al op 13 jarige leeftijd te werken in een keramiekfabriek! In de jaren ’20 ontwikkelde ze een eigen, kleurrijke stijl. Dit potje lijkt er heel goed op. Maar de meeste objecten dragen haar signatuur. We laten het oordeel aan de lezers over, misschien zit er wel een specialist tussen die dit stuk kan thuiswijzen.

Voor meer info: www.claricecliff.com. Dit is de site van de Clarice Cliffe Collectors Club. Haar keramiek van Cliff brengt trouwens aardig wat op in Engeland! Dergelijke vaasjes zijn goed voor honderden euros.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content